Alegeri prezidentiale 2014: Cine face sondajele de opinie

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 14:33
27160 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Cine face sondajele de opinie

Ca la fiecare scrutin, evolutia competitorilor in aceasta campanie electorala va fi urmarita de casele de sondare a opiniei publice. O parte dintre ele sunt conduse de sociologi care au avut sau au legaturi cu partidele.

Romaniacurata.ro a consultat Registrul Comertului si a dat publicitatii mai multe informatii, printre care si actionariatul firmelor de sondare a opiniei publice.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

INSCOP

Inscop Cercetare SRL are un singur actionar - Remus Ioan Stefureac (100%), iar echipa de conducere este formata din Remus Ioan Stefureac - director general, Cornel Mihali - director de cercetare, Darie Cristea - coordonator proiecte.

Remus Ioan Stefureac a fost unul dintre consilierii lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009.

Anul trecut, Romania Libera scria ca Stefureac este doctorand al Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul" (din subordinea SRI) si fost consilier al directorului SRI, George Maior.

CCSB

Compania de Cercetare Sociologica si Branding Forum SRL (CCSB) ii are inscrisi la Registrul Comertului ca actionari pe Camelia Voiculescu (fiica lui Dan Voiculescu) (67%), Mirel Palada (15%) si Mihai Motoc (18%).

Mirel Palada a fost si director general al CCSB pana la izbucnirea scandalului din vara trecuta, cand Motoc si alti fosti colaboratori ai lui Dan Voiculescu au facut dezvaluiri despre modul de lucru al acestuia. CCSB a fost prinsa in dosarul de santaj in care sunt implicati Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu.

Dan Voiculescu, acuzat de falsificarea rezultatelor la sondaje CCSB

Voiculescu si metodele securistice: Punea microfoane sub mesele oamenilor de afaceri?

Ulterior, Palada a fost numit purtator de cuvant al Guvernului condus de Victor Ponta, functie din care a fost inlaturat recent.

Sociopol

Centrul de Cercetare Consultanta Sociologica "SOCIOPOL" are un unic actionar, pe sociologul Mirel Palada.

Conform jurnalistilor de la Romania Curata, SOCIOPOL a fost creat de Mirel Palada dupa plecarea de la CCSB.

GSSC Avangarde

Grupul de Studii Socio - Comportamentale Avangarde SRL ii are ca actionari pe Marius Pieleanu (99%) si Psyho Global Consult (1%). Sociologul Marius Pieleanu este si administrator, si director tehnic.

Pieleanu este un apropiat al Partidului Conservator, fiind frecvent invitat in studiourile Antenei3.

In luna iulie, sotia sa, Ileana, a fost votata de Parlament ca si consilier la Curtea de Conturi din partea PC, in lipsa unei experiente consistente in domeniu, ea lucrand anterior ca director adjunct al Directiei Penitenciarelor.

CSCI

Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) este un proiect al Fundatiei Multimedia, al carei presedinte de onoare este Bogdan Teodorescu, unul dintre strategii de campanie ai lui Victor Ponta la aceste alegeri prezidentiale.

Dan Sultanescu, un alt consilier al candidatului PSD, este director executiv.

IRES

Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie SRL (IRES) ii are ca actionari pe Vasile Dancu (85%) si Elena Madalina Grigore (15%).

Este unul dintre cele mai cunoscute institute de sondare, cercetarile sale vizand diverse teme, nu doar politice.

Vasile Dancu a fost ministru al Informatiilor Publice in Guvernul Nastase si senator PSD.

IMAS

IMAS-Marketing si Sondaje SA (IMAS) ii are ca actionari pe Alin Teodorescu (53%), Teodor Czobor (8%), la care se adauga o lista persoane fizice (39%).

Director general este Alin Teodorescu, fost deputat PSD si fost consilier personal si sef al cancelariei premierului Adrian Nastase.

Metro Media Transilvania

Metro Media Transilvania Studii Sociale Sondaje Marketing si Publicitate SRL are un singur actionar, pe Emil Danila (100%). Compania a fost infiintata in anul 1994 de Vasile Dancu.

CURS

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala SRL are mai multi actionari, printre care Dorel Abraham (30,15%), Nica Augustin Stoica (13,2%) si Mircea Petru Capros (10%).

Presedinte este Dorel Abraham.

CCSCC

Centrul de Cercetari si Studii Calitative si Cantitative SRL (CCSCC) ii are ca actionari pe Cosmina Ioana Foia Ardelean (95%) si Gabriela Cosmina Carare (5%).

Conform Mediafax, CCSCC a publicat rezultatele unui sondaj fictiv la alegerile europarlamentare din 2014, la comanda liberalului Horea Uioreanu, ulterior arestat preventiv pentru coruptie.

CSOP

Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei SRL (CSOP) are ca actionari Taylor Nelson Sofres BV - Olanda (32%) si Balkan-British Social Surveys - Bulgaria (68%).

Printre clientii traditionali ai CSOP, afiliat TNS, se numara PDL. CSOP este bine cotata pe piata, dar rareori face publice sondajele comandate de clienti. La turul doi al alegerilor prezidentiale din 2009 a fost unul dintre putinele institute care l-au anuntat drept castigator pe Traian Basescu.

GALLUP

The Gallup Organization Romania SRL (Gallup) are ca actionari Gallup BV Olanda (99%) si Olga Dezso (1%).

Olga Dezso este director executiv si unul dintre administratori, alaturi de Linda Joan Gambles, Jamie Paul Hunt si Kenneth Lars Andersen.

IRSOP

IRSOP Market Research & Consulting SRL ii are ca actionari pe Tudor Florin Corneliu (14,81%), Petru Ioan Datculescu (85,18%), acesta din urma fiind si director.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sondaje alegeri prezidentiale 2014, #case sondare opinie publica, #actionari sondaje alegeri prezidentiale, #campanie alegeri prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014