Alegeri prezidentiale 2014: Melescanu, in Germania cu o zi inainte de vot. Ce a rezolvat

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 18:12
2985 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Melescanu, in Germania cu o zi inainte de vot. Ce a rezolvat

Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, a mers, sambata, intr-o vizita de lucru la Munchen, in Germania, in vederea evaluarii modului in care sunt aplicate masurile MAE pentru fluidizarea procesului de votare de duminica.

Ministrul a avut intrevederi atat cu ambasadorul Romaniei in Republica Federala Germania, Lazar Comanescu, cat si cu consulii generali ai Romaniei de la Munchen si Bonn, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Alegeri prezidentiale 2014: Ajutor online pentru diaspora in turul doi - Cum sa eviti aglomeratia

In cadrul acestora au fost discutate masuri pentru eficientizarea si fluidizarea procesului de electoral in cadrul celor 5 sectii de votare organizate pe teritoriul Germaniei. Potrivit Consulului General al Romaniei la Munchen, Anton Niculescu, in vederea fluidizarii s-a suplimentat numarul de stampile si cabine pana la limita maxima, s-a stabilit un flux unic cu intrare si iesire separate pentru sectia de votare si se lucreaza in parteneriat cu Politia bavareza pentru asigurarea normelor de securitate necesare.

In plus, s-au organizat echipe de 30 de voluntari cu rol cheie in comunicarea cu cetatenii si distribuirea declaratiilor pe proprie raspundere.

Alegerile prezidentiale 2014: Unde si cum pot vota romanii din diaspora pe 16 noiembrie

Teodor Melescanu a facut, de asemeni, un apel la cetatenii romani care vor vota in Germania de a se prezenta din timp la vot si a folosi toata perioada de 14 ore alocata votarii.

Potrivit acestuia, MAE a luat toate masurile care tin de competentele sale legale pentru asigurarea unor conditii bune pentru exercitarea dreptului de vot in strainatate de catre cetatenii romani la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Teodor Melescanu l-a anuntat pe parlamentarul federal Bernd Fabritius, presedinte al Uniunii Sasilor Transilvaneni din Germania, ca infrastructura misiunilor diplomatice si consulare unde s-au amenajat sectii de votare este pregatita cu personalul de sprijin si cu logistica necesara pentru a putea raspunde exigentelor unui proces electoral fluent in conditii de legalitate, corectitudine si neutralitate.

A.S.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#sectii votare Germania Melescanu, #Teodor Melescanu vizita Munchen, #Teodor Melescanu vizita Germania, #sectii vot Munchen , #Alegeri Prezidentiale 2014