Alegeri prezidentiale 2014: PMP, plangere penala impotriva unor politisti - afla motivul

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 21:01
2912 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: PMP, plangere penala impotriva unor politisti - afla motivul

Mai multi simpatizanti ai Partidului Miscarea Populara (PMP) sustin ca au fost agresati, duminica, in Mehedinti, de catre patru politisti.

Aceste persoane au declarat ca fortele de ordine au folosit spray lacrimogen, fara un motiv intemeiat, arata B1 Tv.

Momentan, reprezentantii Politiei au precizat ca nu pot formula o pozitie in acest caz, pentru ca inca nu au aprobarea Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Anterior, presedintele PMP Mehedinti, Eugen Golea, a precizat ca formatiunea pe care o conduce a depus deja plangere impotriva celor patru oameni ai legii, acuzandu-i de abuz in serviciu, lovire si distrugere.

El a explicat ca incidentul a avut loc duminica dimineata, in Baia de Arama, cand 30 de simpatizanti ai Elenei Udrea, candidatul PMP la prezidentiale, se intorceau de la o actiune a partidului, informeaza Mediafax.

Golea sustine ca una dintre masinile in care se aflau acestia a fost oprita de politisti la iesirea din oras si au pulverizat spray lacrimogen catre persoanele din automobil.

Ulterior, un om al legii a lovit in gat un simpatizant al PMP, tanarul primind ulterior ingrijiri medicale. De asemeneam agentii au dezumflat si rotile din partea dreapta a masinii pe care au oprit-o in trafic.

Eugen Golea a mai sustinut ca politistii au tras de unul dintre simpatizantii PMP si i-au rupt geaca.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti au o alta versiune. Ei sustin ca oamenii legii au oprit masina la iesirea din Baia de Arama pentru ca soferul nu purta centura de siguranta, iar cand i-au cerut actele, acesta a devenit nervos.

In consecinta, politistii au folosit sprayul lacrimogen, iar apoi l-au dus la sediul Politiei Baia de Arama pentru a-l legitima si i-au intocmit un proces-verbal pentru contraventie.

Simpatizanti ai lui Klaus Iohannis, atacati cu pietre si oua

Alegeri prezidentiale 2014: Oamenii lui Iohannis, atacati cu pietre si oua in Voluntari

Tot duminica, mai multi liberali, membri de campanie ai lui Klaus Iohannis, care imparteau afise electorale in orasul Voluntari sustin ca au fost atacati cu pietre si oua.

"Auzind indemnurile doamnei senator Gabriela Vranceanu Firea la o campanie decenta, am hotarat sa mergem si noi sa impartim afise si pliante in Voluntari dupa foarte mult timp, pentru ca aici, in Voluntari, nu se lasa sa se intample asa ceva.

Am fost intampinati de Politia Locala care, initial, ne-a cerut autorizatia sa impartim pliante si flyere, i-am spus ca nu avem nevoie pentru ca suntem in campanie si nu deranjam pe nimeni. Am pornit mai departe si, pe o strada, la 200 m de Politie, am fost intampinati de un grup de golani care au aruncat cu oua si pietre in noi, ne-au adus injurii", a declarat un membru PNL la Realitatea TV.

Acesta sustine ca totul s-a intamplat sub privirile consilierilor locali PSD si ca atunci cand ei au incercat sa abordeze si sa ii intrebe ce se intampla s-au amuzat.

"Am avut noroc cu un cetatean care a venit si ne-a spus 'Nu mergeti in dreapta pentru ca va asteapta vreo 20 de persoane cu bate, cu pietre!', probabil sa ne sparga masina sau sa ne raneasca", a adaugat membrul PNL.

Oamenii legii au demarat o ancheta pentru a afla ce s-a intamplat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#PMP plangere politisti, #incident PMP politisti , #Alegeri Prezidentiale 2014