Alegeri prezidentiale 2014: PSD e acuzat ca a dus bolnavi psihic la vot, cu microbuzul

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 13:57
5193 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: PSD e acuzat ca a dus bolnavi psihic la vot, cu microbuzul
Foto: Renasterea

ACL Timis a depus un denunt penal la Inspectoratul Judetean de Politie, acuzand ca un reprezentant al PSD Gataia a transportat la vot cu un microbuz mai multi bolnavi psihic de la Spitalul din Gataia.

In denuntul penal semnat de primarul Timisoarei, Nicolae Robu, si presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, cei doi presedinti ai organizatiei ACL il acuza direct pe reprezentantul PSD Timis din cadrul sectiei de votare 279, din Gataia, informeaza Timpolis.

Ei sustin ca mai multi pacienti cu boli psihice internati la Spitalul din Gataia ar fi fost adusi la vot cu un microbuz de culoare argintie, avand numarul de inmatriculare TM - 53 - GUD, dupa ce reprezentantul PSD acuzat ar fi discutat la telefon cu cineva, caruia i-ar fi spus ca poate trimite oamenii de la spital.

"Aceasta imprejurare poate fi potential extrem de grava, cata vreme este cunoscut ca in institutia respectiva sunt internate persoane cu afectiuni psihice, puse sub interdictie, care nu mai au dreptul de a alege. Totodata, ne-a fost semnalata imprejurarea ca persoanele in discutie nu sunt arondate la sectia respectiva de vot", se arata in plangerea depusa la Politie de reprezentantii ACL Timis.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru alegerile prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie.

Astazi alegem presedintele LIVE

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat.

Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale.

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#plangere PSD prezidentiale bolnavi Gataia, #PSD bolnavi psihic Gataia prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014