Alegeri prezidentiale 2014: RomaniaTV l-a promovat 22.000 de secunde pe Ponta si 0 pe Iohannis

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 18:44
7865 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: RomaniaTV l-a promovat 22.000 de secunde pe Ponta si 0 pe Iohannis

Valentin Jucan, membru al CNA, si-a aratat in sedinta de marti a Consiliului nemultumirea fata de TVR, care a difuzat o singura stire electorala in campania pentru alegerile prezidentiale, dar si fata de Romania TV, care l-a promovat pe Victor Ponta timp de 22.000 de secunde.

CNA si-a reluat marti activitatea, dupa ce a intrerupt-o la sfarsitul lunii octombrie, odata cu expirarea mandatelor a patru membri ai Consiliului, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea si Christian Mititelu.

Marti, la sedinta CNA au participat pentru prima data doi membri nou numiti de Parlament, Gabriel Tufeanu si Radu Calin Cristea.

Directia de Monitorizare a CNA si-a continuat insa activitatea si a monitorizat televiziunile si radiourile si in perioada in care Consiliul nu a avut cvorum pentru a putea functiona, perioada care a inclus atat primul tur al alegerilor prezidentiale, din 2 noiembrie, cat si cel de-al doilea tur de scrutin, din 16 noiembrie.

Astfel, in sedinta CNA de marti au fost analizate aceste monitorizari ale modului in care televiziunile si radiourile au reflectat campania pentru alegerile prezidentiale.

TVR, o singura stire in campania electorala

In acest context, membrul CNA Valentin Jucan a spus ca TVR a difuzat o singura stire electorala in toata campania pentru alegerile prezidentiale. Respectiva stire electorala a fost difuzata in prima zi de campanie electorala, potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA de marti.

Prezent la sedinta Consiliului, Ion Stavre, reprezentantul TVR in relatia cu CNA pe probleme de campanie electorala, a spus ca stirile electorale au fost facute in prima zi a campaniei electorale.

"Prima zi de campanie trebuia acoperita. Nu aveam nicio emisiune si ca sa avem in fiecare zi ceva pentru campanie am introdus un buletin de stiri. In felul acesta am fost in campanie din prima zi. Din pacate, stiri nu au fost in campanie, din motive stiute", a spus Ion Stavre, referindu-se la situatia financiara dificila a Televiziunii Romane.

Insa membrul CNA Valentin Jucan a spus ca nu este normal ca TVR sa difuzeze o singura stire electorala in campania pentru prezidentiale. Ulterior, el a publicat si un comentariu pe contul sau oficial de Facebook, in care a spus ca este rusinos faptul ca TVR a difuzat o singura stire electorala in campania pentru prezidentiale.

"TVR - o singura stire despre procesul electoral in perioada campaniei electorale. Rusinos! Motivul invocat: nu avem resurse. (Exista resurse pentru parc auto nou) ", a scris Valentin Jucan.

El a facut referire la faptul ca, potrivit Legii 41 din 1994, Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune sunt obligate sa prezinte, in mod obiectiv, impartial, realitatile vietii social-politice si economice interne si internationale, sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice (...).

"Asadar...indiferent de negocierile politice privitor la timpii de antena, TVR are obligatii de respectat, are un public de respectat. Ce are de spus domnul Stelian Tanase? Scuze cu presiuni politice? Scuze cu 'tactici ale staff-urilor de campanie'? Rusinos, domnule Tanase", a mai scris Valentin Jucan.

Pe de alta parte, in sedinta CNA de marti, acesta s-a referit si la faptul ca televiziunea de stiri Romania TV a difuzat in campania electorala 22.000 de secunde de promovare a lui Victor Ponta, candidatul PSD la prezidentiale, si 0 secunde de promovare pentru Klaus Iohannis, candidatul ACL la presedintie.

"Nu am o problema cu 22.000 de secunde, dar 0 secunde (la Klaus Iohannis - n.red.)? ", a intrebat-o Valentin Jucan pe reprezentanta Romania TV la CNA, Roxana Niculescu.

Aceasta a precizat ca nu stie cum a contabilizat directia de monitorizare a CNA aparitiile lui Klaus Iohannis la Romania TV. "Cine s-a uitat la Romania TV l-a vazut si pe domnul Klaus Iohannis. L-am transmis pe domnul Klaus Iohannis ori de cate ori a avut declaratii", a spus Roxana Niculescu, precizand ca Romania TV a transmis inclusiv lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#CNA stiri campanie electorala, #TVR stiri campanie, #Romania Tv Ponta campanie , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
C
Cronos
rank 3
daca-i dadea si Iohannis niste contracte lui Ghita poate prindea
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1