Alegerile prezidentiale 2014 PSD acuza: Daca se faceau sectii noi si se vota, se anula votul

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 19:14
3217 citiri
Alegerile prezidentiale 2014 PSD acuza: Daca se faceau sectii noi si se vota, se anula votul
Foto: Romania TV

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a explicat, luni seara, ca in cazul in care MAE ar fi luat decizia de a infiinta sectii noi de votare s-ar fi ajuns la anularea votului din turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Tandemul Traian Basescu-Klaus Iohannis si-ar fi dorit ca MAE sa decida de unul singur infiintarea unor noi sectii, ceea ce ar fi fost ilegal. Daca Iohannis castiga, nu ar fi comentat. Dar daca Klaus Iohannis pierdea, Basescu si Iohannis ar fi contestat decizia si ar fi declarat alegerile ilegale.

Daca MAE ar fi cazut in aceasta capcana va imaginati ce s-ar fi intamplat. Se doreste prelungirea mandatului de presedinte al lui Basescu, instigarea romanilor sa iasa in strada si haos in tara. Basescu ar face orice ca sa ramana presedinte", a declarat Gabriela Firea.

Astfel, purtatorul de cuvant al PSD a cerut BEC sa dea cat mai repede o horatare.

"BEC trebuie sa dea urgent o hotarare care sa permita Guvernului infiintarea legala a unor noi sectii de votare in diaspora. Ii cerem lui Basescu sa renunte la presiunea asupra justitiei pentru ca aceste lucruri fac foarte mult rau tarii", a punctat Firea.

Declaratia acesteia vine la cateva ore dupa ce Titus Corlatean si-a dat demisia de la Minsterul de Externe si in locul sau a fost numit Teodor Melescanu.

Alina Gorghiu, purtator de cuvant al PNL, a reactionat imediat dupa conferinta Gabrielei Firea.

PSD schimba strategia: BEC sa isi asume infiintarea de noi sectii de votare din diaspora

"PSD cere un lucru pe care nicio institutie dintr-o democratie n-ar putea sa o faca. Legislatia si sectiile de vot pot fi infiintate exclusiv de MAE, asa spune legea. In loc sa faca acest demers Guvernul, ne explica la TV ce ar trebui sa faca alta institutie. Este o aroganta de nepermis", a declarat Gorghiu la Realitatea TV.

Aceasta a precizat ca doar partidul sau a cerut modificarea numarului de sectii din disapora.

"Pot sa pun ramasag ca nu se va face nimic indiferent de cine va fi la MAE, in mod voit s-a generat aceasta situatie", a adaugat purtatorul de cuvant al PNL.

PSD contesta faptul ca BEC a transmis printr-un comunicat ca de pe 4 noiembrie s-a adoptat o decizie in baza careia puteau fi infiintate noi sectii. Astfel, PSD cere BEC sa adopte o hotarare clara, nu sa ofere un comunicat.

Chiar si dupa ce si-a dat demisia de la MAE, Titus Corlatean a sustinut ca nu exista baza legala pentru suplimentarea sectiilor devotin strainatate. El a adaugat ca singurele masuri luate pentru turul doi sunt cresterea numarului de stampile si de cabine.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#PSD sectii noi alegeri, #sectii noi alegeri prezidentiale 2014 alegeri , #Alegeri Prezidentiale 2014