Alegerile prezidentiale 2014: Unde si cum pot vota romanii din diaspora pe 16 noiembrie

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 08:08
33747 citiri
Alegerile prezidentiale 2014: Unde si cum pot vota romanii din diaspora pe 16 noiembrie
Foto: Arhiva

Romanii din diaspora care doresc sa voteze duminica, 16 noiembrie, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale au la dispozitie acelasi numar de sectii de votare ca si in primul tur, 294, urmand sa fie suplimentat doar numarul de stampile si cabine de vot.

Toate informatiile de interes pentru alegatorii din diaspora sunt publicate de Ministerul de Externe pe pagina special dedicata Alegerilor prezidentiale din 2014.

Lista completa a celor 294 de sectii de votare deschise in diaspora, cu adresele complete, este de asemenea publicata pe site-ul MAE si poate fi consultata la orice ora.

De asemenea, harta interactiva a celor 294 de sectii de votare este afisata pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodata, pentru evitarea prelungirii timpului de votare, de data aceasta este permis ca alegatorii sa se prezinte la urne cu declaratiile pe propria raspundere partial completate.

Astfel, alegatorii pot descarca singuri si apoi tipari formularul Declaratiei pe proprie raspundere conform careia nu au mai votat si nu vor mai vota in alta parte la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014, urmand ca apoi sa se prezinte cu el la sectia de votare, gata completat.

Foarte important! "Formularul poate fi completat de titular inainte de a intra in sectia de votare, dar semnarea si datarea sa se va face in fata membrilor sectiei de votare", se precizeaza intr-un comunicat al MAE.

Rezultate finale oficiale in turul intai al alegerilor prezidentiale 2014: Documentele sunt trimise la CCR

Cum a votat diaspora: Iohannis - 46%, Ponta a invins in R.Moldova, dar si in Zimbabwe si Coreea de Nord

Cele mai multe sectii de votare au fost organizate in Italia - 51, dintre care trei la Roma, doua la Milano si doua la Trieste.

In Spania, se va putea vota la 38 sectii, dintre care patru la Madrid, doua la Barcelona, doua la Zaragoza si doua la Castellon de la Plana.

In SUA, sunt organizate 22 de sectii de votare, cele mai multe (2) in Chicago.

Si in Republica Moldova au fost organizate multe sectii de votare - 21 - dintre care patru la Chisinau.

In Marea Britanie vor fi deschise 11 sectii de votare, dintre care trei la Londra, in Franta 9, iar in Germania 5, la fel ca in Australia.

Alegeri prezidentiale 2014: Romanii din diaspora se mobilizeaza pentru turul doi

Cate patru sectii au fost organizate in Belgia, Austria, Turcia, Ungaria, Serbia si Canada, cate trei sectii in Afganistan, China, Cipru, Grecia, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Ucraina, si cate doua sectii in Africa de Sud, Brazilia, Cehia, Chile, Danemarca, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Irak, Olanda.

Doar o singura sectie de votare a deschis MAE in urmatoarele tari: Albania, Algeria, Angola, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Columbia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Croatia, Cuba, Egipt, Etiopia, Filipine, India, Indonezia, Iordania, Iran, Irlanda, Japonia, Kenia, Kuweit, Kazahstan, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malaezia, Malta, Mexic, Maroc, Muntenegru, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelanda, Palestina, Pakistan, Peru, Qatar, San Marino, Senegal, Singapore, Siria, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zimbabwe.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#formular declaratie raspundere prezidentiale, #sectii votare diaspora prezidentiale 2014, #alegeri prezidentiale 2014 turul doi , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii