Augustin Zegrean: CCR a primit sapte cereri de anulare a alegerilor

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 09:29
2698 citiri
Augustin Zegrean: CCR a primit sapte cereri de anulare a alegerilor
Foto: ClipArtBest

Presedintele Curtii Constituionale Romane (CCR), Augustin Zegrean, a anuntat ca s-au depus sapte cereri de anulare a primului tur al alegerilor prezidentiale, ce vor fi analizate miercuri, chiar daca numai una este depusa conform criteriilor stabilite de lege.

Zegrean a mai declarat ca anularea nu este o procedura simpla: "Lucrurile sunt un pic mai complicate, legea e mai stricta, pot fi anulate numai daca s-au comis fraude care au influentat rezultatul final al alegerilor. Stiti ca la noi de cand se organizeaza alegeri a doua zi se reclama deja fraudarea lor (...) faptul ca se spune la Tv sau pe strada ca s-au fraudat... auzim de fiecare data, unii candidati au anuntat chiar dinainte".

Zegrean a anuntat si ca s-au strans sapte contestatii "si aici e o problema, numai candidatii sau partidele cu candidati pot depune o asemena cerere, pana acum avem numai o cerere de la un candidat, dar le vom analiza pe toate".

In acelasi timp, in ceea ce priveste problemele la votul din diaspora, "am primit o sesizare, dar nu o cerere de anulare a scrutinului, o adresare catre mai multe institutii ale statului sa se verifice cum au fost organizate alegerile".

CCR a primit trei cereri de anulare a prezidentialelor: Cand va valida rezultatul

Pana la anuntul lui Zegrean se stia ca trei cetateni au depus aceste sesizari. Acestia sunt Diana Fanea, Dragos Nicolae Saramet si Irina Dragan.

Alegeri prezidentiale 2014 Proteste in diaspora si in tara. Mii de romani nu au putut sa voteze. Prezenta sub cea din 2009

Ei au reclamat proasta organizare a alegerilor, neregulile, dar si scandalurile care au insotit alegerile prezidentiale de duminica, potrivit surselor citate.

Contestatiile trebuie solutionate pana vineri cand, judecatorii Curtii Constitutionale se intrunesc intr-o sedinta privind validarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidentiale.

Ziua de vineri, 7 noiembrie, este termenul limita pentru anuntarea si validarea de catre CCR a rezultatelor primului tur.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#CCR contestatii alegeri, #CCR decizie contestatii alegeri , #Alegeri Prezidentiale 2014