Care este candidatul de dreapta cu cele mai mari sanse la prezidentiale? - Sondaj Ziare.com

Duminica, 24 August 2014, ora 12:07
26118 citiri
Care este candidatul de dreapta cu cele mai mari sanse la prezidentiale? - Sondaj Ziare.com

In septembrie se incheie strangerea semnaturilor pentru candidatii la prezidentiale si se depun candidaturile pentru Presedintia Romaniei la BEC. Cu cateva saptamani inainte de inceperea campaniei electorale, pe dreapta se infrunta mai multe nume.

Fie ca provin din PNL, PDL sau PMP, ori ca au trecut printr-unul dintre aceste partide, fiecare dintre candidatii de pe partea dreapta are un scop precis: turul 2 contra lui Victor Ponta.

Cine sunt candidatii anuntati pentru Palatul Cotroceni

Cristian Diaconescu

Primul care si-a anuntat candidatura a fost fostul consilier prezidential Cristian Diaconescu, la inceputul lunii iunie. Pe atunci sustinut de PMP, fostul ministru de Externe se pregateste in prezent de o candidatura independenta.

Cristian Diaconescu demisioneaza din PMP. Va candida independent la prezidentiale

Cristian Diaconescu si-a anuntat luni demisia din partid si intentia de a candida pe cont propriu. A doua zi, fostul liberal Viorel Catarama, si el prezidentiabil independent anuntat, a renuntat la candidatura pentru a-l sprijini pe fostul consilier prezidential. Cei doi au facut apel si la Monica Macovei, un alt candidat fara sprijinul unui partid, sa li se alature.

Cristian Diaconescu a pierdut, in doar cateva zile, nu doar sprijinul partidului care il desemnase prezidentiabil, ci si al lui Traian Basescu, care a spus ca fostul sau consilier a fost unul dintre participantii la suspendarea din 2007, pe cand era senator PSD.

Cristian Diaconescu, un prezidentiabil PMP mai bun decat Udrea - sondaj

Calin Popescu Tariceanu

Fostul premier si presedinte al PNL si-a anuntat candidatura pentru prezidentiale la sfarsitul lunii iunie, urmand a reprezenta Partidul Liberal Reformator.

Efectul Udrea: Tariceanu in turul al doilea - Interviu cu Cristian Preda

In ultima luna, Tariceanu a afirmat initial, dupa primul congres al PLR, ca acesta este adevaratul partid de dreapta si ca PNL a murit, dupa care, zilele trecute, a spus ca va concura pe acelasi segment de electorat cu Victor Ponta, adica cei care au votat in anul 2012 pentru demiterea presedintelui. Totodata, fostul premier liberal l-a atacat consecvent pe ceilalti candidati de dreapta, precum si pe Traian Basescu.

Monica Macovei

Europarlamentarul PDL se afla intr-o situatie unica: Va candida independent, desi se afla intr-un partid ce a dat presedintele ultimilor 10 ani, dar care nu are un candidat propriu, ci il sustine pe cel al PNL, Klaus Iohannis. Fostul ministru al Justitiei si-a anuntat candidatura la inceputul lunii august, inainte de desemnarea prezidentiabilului dreptei unite.

Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei

In aceeasi zi, insa, Traian Basescu a afirmat ca nu o sustine pe Macovei la prezidentiale, deoarece a fost "necinstita" cu el, facand referire la discutiile cu premierul Victor Ponta privind numirile procurorilor sefi, lucru contestat de europarlamentarul PDL.

Monica Macovei nu beneficiaza nici de sprijinul partidului sau, primii doi oameni ai PDL - presedintele Vasile Blaga si prim-vicepresedintele Catalin Predoiu - sau fostul lider Emil Boc subliniind acest lucru. De asemenea, unele voci din interiorul formatiunii au cerut chiar excluderea sa. Printre cei care o sustin insa pe Monica Macovei se numara Adrian Papahagi, fondator si fost membru PMP.

Klaus Iohannis

Primarul Sibiului este cotat cu cele mai mari sanse de a intra in turul doi al prezidentialelor, alaturi de Victor Ponta. Desemnat candidat al Aliantei Crestin Liberale pe 11 august, liderul PNL si-a inceput deja turul prin tara. Principalul sau atu este acela ca beneficiaza de sprijinul celor mai mari partide din Romania, dupa PSD, precum si de al lui Traian Basescu, intr-o eventuala confruntare pe 16 noiembrie cu Victor Ponta.

Iohannis, cel mai potrivit candidat al dreptei la prezidentiale - Sondaj

In schimb, PSD il acuza de intelegere cu presedintele tarii, dar si de faptul ca Iohannis ar fi mintit cu privire la intalnirile avute cu Traian Basescu. Totodata, PSD-istii critica si faptul ca cei doi ar avea acelasi discurs, dar si ca nu li se ofera explicatii cu privire la o ruptura intre Iohannis si Crin Antonescu.

Iohannis merge cu 200 la ora prin Sibiu - cate semnaturi a strans in 3 zile

Elena Udrea

Ultimul candidat al dreptei intrat in cursa, presedintele PMP Elena Udrea, si-a anuntat oficial candidatura, marti, in urma unei decizii luate de conducerea partidului. Dupa inlaturarea lui Cristian Diaconescu din postura de prezidentiabil, si Traian Basescu si-a anuntat sustinerea categorica pentru Elena Udrea, a doua zi. Fostul ministru PDL al Turismului a spus, cu o zi inainte de anuntul oficial, ca il poate bate pe Victor Ponta la prezidentiale.

Udrea, candidat oficial la prezidentiale: Voi continua luptele lui Traian Basescu

Traian Basescu: Categoric o sustin pe Elena Udrea la prezidentiale

Ziare.com va invita la vot si va intreaba care este candidatul de dreapta care are cele mai mari sanse la alegerile prezidentiale.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sondaj candidat Dreapta, #candidati dreapta sanse prezidentiale, #candidati alegeri prezidentiale, #candidati prezidentiale 2014, #dreapta prezidentiale 2014, #alegeri prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014