Ziare.com

Alegeri prezidentiale 2014: Cum se voteaza in tara si in strainatate

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 23:58

   

Alegeri prezidentiale 2014: Cum se voteaza in tara si in strainatate
La alegerile prezidentiale se va putea vota la urna speciala doar in tara, nu si in strainatate, a transmis Biroul Electoral Permanent (BEC), care informeaza si cum vor putea vota cei aflati in tara, precum si in strainatate in ziua alegerilor.

Potrivit unui comunicat al BEC, privind masurile pentru exercitarea dreptului de vot si pentru buna organizare a alegerilor prezidentiale din luna noiembrie, cetatenii romani cu domiciliul in Romania, care se afla in tara in ziua alegerilor, isi vor putea exercita dreptul de vot in baza unuia dintr-o serie de documente.

Acestea sunt cartea si buletinul de identitate, cartea electronica de identitate si cartea de identitate provizorie, precum si pasaportul, fie ca este diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu sau de serviciu electronic. Nu in ultimul rand, in Romania se va putea vota si pe baza carnetului de serviciu militar, in cazul elevilor din scolile militare.

In cazul cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care in ziua votului se afla in strainatate, acestia isi vor putea exercita dreptul de vot la oricare dintre sectiile de votare din tara in care se afla.

Pentru a-si exercita acest drept, ei au nevoie insa de pasaport - fie diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu, de serviciu electronic, simplu, simplu electronic, simplu temporar - sau de titlul de calatorie.

In cazul in care cetatenii romani se afla intr-o tara care permite accesul pe teritoriul sau in baza cartii de identitate sau a cartii de identitate electronice, alegatorii vor putea vota si pe baza unuia dintre aceste doua documente, pe langa celelalte.

De asemenea, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se afla in strainatate sau in Romania in ziua alegerilor isi vor putea exercita dreptul de vot in baza pasaportului simplu cu mentionarea tarii de domiciliu, a pasaportului simplu temporar cu mentionarea tarii de domiciliu sau a pasaportului simplu electronic cu mentionarea tari de domiciliu. Toti acestia vor putea vota la una dintre sectiile din tara sau din strainatate.

In ce priveste urna speciala de vot, aceasta se utilizeaza doar la sectiile de votare din tara, in timp ce sectiile de votare din strainatate nu vor avea sau utiliza urne speciale.

BEC precizeaza ca deplasarea urnei speciale se va face de o echipa formata din cel putin doi membri ai biroului electoral al sectiei de votare, insotita de paza asigurata de reprezentantii MAI.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum se voteaza in tara si in strainatate?

Agramatii,analfabetii si hotii voteaza PSD, iar cei scoliti voteaza dreapta.

 

Alte acte ?!

In baza certificatului de deces, nu se poate vota ? Ca Dragnea recunoaste voturile astea, ce *** ?!La Teleorman sint deschise primariiile pina la miezul noptii, tocmai ca sa obtii certificatul de deces daca este nevoie (functie de cum voteaza diaspora)

 

Primariile si cimitirele sant deschise pína la miezul noptii,

tocmai ca sa obtii certificatul de deces daca este nevoie, si sa poata iesi *** din cimitire, pentru a merge la votat.

cei cu carnete pcr primesc: zahar, ulei, faina, biscuiti, etc.

*

Stie cineva pe unde e Baconski ? Ca e nevoie de el in strainatate !!

.

 

Nu conteaza unde e Teodor Baconschi,

diaspora, in proportie de 99% va vota dreapta.
Apropo de Teodor Baconschi:Are o carieră diplomatică muncită zilnic, de aproape 15 ani: ambasador la Vatican, Lisabona si Paris, secretar de stat pentru Afaceri Globale.
Asta asa pentru informarea ta ca votant pesedist sírguincios care esti.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor