Cum sa ratezi o dezbatere electorala - Ponta: Merg doar daca vin toti 14. Tariceanu: Eu nu ajung

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 21:30
6301 citiri
Cum sa ratezi o dezbatere electorala - Ponta: Merg doar daca vin toti 14. Tariceanu: Eu nu ajung

Cei 14 candidati nu doresc sa se intalneasca intr-o dezbatere electorala inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale, concluzioneaza reprezentantii Institutului de Politici Publice (IPP), initiatorul demersului, in urma negocierilor purtate cu staff-urile de campanie ale candidatilor.

Potrivit unui comunicat de presa al IPP, candidatul Aliantei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a solicitat, in raspunsul sau catre IPP, ca toti cei 14 candidati inscrisi in cursa electorala sa fie invitati sa participe la dezbaterea electorala "fata in fata", insa candidatii Kelemen Hunor, Dan Diaconescu si Corneliu Vadim Tudor nu au formulat niciun raspuns propunerii IPP.

"Din formularea raspunsului candidatului Victor Ponta la propunerea de participare intr-un format cu 14 candidati reiese ca principala conditie a participarii domniei sale este ca organizatorii (IPP) sa ii invite intr-o dezbatere pe toti candidatii inscrisi ceea ce reprezentantii IPP au facut inca din cursul serii trecute (luni - n.r.), asigurandu-se ca fiecare staff de campanie a fost informat/invitat.

Aceste argumente nu par a fi suficiente, candidatul Aliantei PSD-PC-UNPR explicand, la insistentele IPP, ca, in fapt, conditioneaza prezenta domniei sale la o astfel de dezbatere de participarea efectiva a tuturor celorlalti candidati, un aspect pe care IPP nu il poate controla sau decide", arata sursa amintita.

Reprezentantii IPP explica faptul ca institutul a fost informat de catre candidatul independent Calin Popescu-Tariceanu ca nu va putea participa la respectiva dezbatere electorala, intrucat nu ii permite programul.

IPP cheama prezidentiabilii la dezbateri. Ponta, singurul candidat care nu a raspuns invitatiei

"Calin Popescu-Tariceanu a comunicat IPP ca programul nu ii permite participarea la dezbatere, desi institutul isi manifestase disponibilitatea de organizare a dezbaterii intr-o alta zi dintre cele ramase pana la primul tur al alegerilor prezidentiale 2014.

In cursul zilei de astazi (marti - n.r.), din dorinta ca macar o dezbatere electorala sa existe inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale 2014, reprezentantii IPP au discutat, in total, ore intregi la telefon cu staff-urile de campanie, dar si cu jurnalistii interesati, facand toate eforturile pentru ca toti cei implicati sa fie la curent", se precizeaza in comunicatul de presa.

IPP isi exprima regretul cu privire la imposibilitatea de a organiza o dezbatere electorala cu toti cei 14 candidati inscrisi in cursa pentru Palatul Cotroceni.

"Din punctul nostru de vedere este regretabil ca nu se poate organiza o dezbatere la care principalii candidati sa intre intr-o confruntare cu ceilalti competitori, format ce stimuleaza interesul electoratului pentru alegeri si implicit creste calitatea informatiilor de care alegatorii au nevoie (mai ales cei indecisi) pentru a se prezenta la urne in cunostinta de cauza.

Regretam sincer situatia si ii asiguram pe toti cei care ne-au urmarit eforturile in ultimele zile ca am facut tot ce a depins de noi ca aceasta dezbatere sa existe", se subliniaza in documentul citat.

IPP isi manifesta, in continuare, disponibilitatea de a organiza o astfel de dezbatere electorala, avand convingerea ca alegatorii merita o astfel de dezbatere "macar inaintea celui de-al doilea tur de scrutin intre candidatii ramasi in competitie".

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#candidati dezbatere electorala, #Victor Ponta dezbatere electorala, #IPP disponibilitate dezbatere electorala , #Alegeri Prezidentiale 2014