Dragnea: Iohannis vrea dezbinare. Am vazut la Timisoara pancarte cu "Republica Banat"

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 13:54
7450 citiri
Dragnea: Iohannis vrea dezbinare. Am vazut la Timisoara pancarte cu "Republica Banat"
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, l-a atacat pe candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, precizand ca cel mai mare pericol din spatele campaniei primarului Sibiului este dezbinarea tarii. Mai mult, el sustine ca a vazut la Timisoara pancarte pe care scria "Republica Banat".

"S-a desprins o actiune care trebuie realizata, o ofensiva din partea colegilor de la PSD. E important pentru PSD, pentru colegii nostri din Bihor, pentru a le spune ce vrea sa faca Victor Ponta pe de o parte, pe de alta parte, pentru a spune care e pericolul din spatele campaniei lui Klaus Iohannis, ca nu e el, ci oamenii lui. Anume, dezbinarea tarii. Basescu a venit cu dezbinarea dintre cei care muncesc si cei care sunt someri, intre batrani si tineri.

Il rog sa inceteze cu stimularea acestui sentiment si cu stimularea acestei dezbinari. Am ascultat discursul lui de la Cluj impotriva celorlalti romani, am vazut declaratiile lui Laszlo Tokes, care a spus cu subiect si predicat cum il sustine. Dar ieri am vazut ceva si mai periculos, am vazut la Timisoara pancarte pe care scria 'Republica Banat'. Nu e in regula sa pui in pericol unitatea teritoriala doar din dorinta de a ajunge presedintele tarii", a declarat Liviu Dragnea, citat de Romania Tv.

Laszlo Tokes a anuntat ca il va sustine pe Klaus Iohannis in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, avand in vedere ca este convins ca liderul liberal va rezolva problemele etnicilor maghiari din Transilvania.

Iohannis, prima sustinere din partea maghiarilor

"Suntem convinsi ca domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!", a spus europarlamentarul din partea partidului Fidesz din Ungaria, condus de premierul ungar Viktor Orban.

Pe de alta parte, cel mai mare partid al maghiarilor din Romania, UDMR, care se afla in coalitia de guvernare cu PSD, a anuntat prin vocea presedintelui sau, Kelemen Hunor, ca minoritatea pe care o reprezinta este libera sa voteze dupa constiinta.

Liderul formatiunii politice, care a candidat in primul tur al prezidentialelor, a spus ca decizia privind sprijinul UDMR in turul al doilea a fost ingreunata de "revenirea in ecuatie" a lui Corneliu Vadim Tudor, care a facut in repetate randuri declaratii dure la adresa maghiarilor.

Vadim Tudor explica de ce il sustine pe Ponta: Iohannis, un neamt second hand refuzat la export (Video)

Acesta a semnat un protocol de colaborare cu UNPR, partidul care se afla intr-o alianta cu PSD si PC, si a precizat ca il va sustine pe premierul Victor Ponta in turul al doilea.

In replica, Iohannis le-a transmis maghiarilor ca schimbarea pe care vrea sa o faca este spre binele tuturor romanilor.

Proteste sambata si duminica

Mii de persoane au participat, sambata, la demonstratii in mai multe orase din tara si din strainatate, oamenii cerand organizarea corecta a alegerilor, in special in diaspora, unde mai multi romani nu au putut sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Proteste de solidaritate cu "cozile umilintei" - Mobilizarea Facebook a scos mii de romani in strada

In Timisoara, spiritele s-au agitat cel mai mult. Un barbat a fost ridicat de politisti dupa ce a lovit camera video a unui jurnalist, iar alte sase persoane au fost amendate cu 200 de lei.

Protestele vor continua si duminica.

Proteste de solidaritate cu "cozile umilintei": Unde si cand ies romanii in strada duminica

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Dragbea dezbinare tara Iohannis, #Dragnea atac Iohannis , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza Kim Jong II Pon Ta
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Dragnea nu a spus că pancartele erau ţinute de nişte morţi aduşi de