Fiul lui Ion Ratiu: Lipsa de sectii de votare, o vedere obtuza. M-am oferit sa ajut

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 12:56
4081 citiri
Fiul lui Ion Ratiu: Lipsa de sectii de votare, o vedere obtuza. M-am oferit sa ajut
Foto: turda-live.ro

Omul de afaceri Nicolae Ratiu, fiul lui Ion Ratiu, a declarat ca este dezamagit de faptul ca autoritatile romanesti nu vor deschide noi sectii de vot la Londra, acolo unde locuieste si unde a fost martorul unor cozi imense pe data de 2 noiembrie.

"Procesul de vot in Marea Britanie, duminica trecuta, pe 2 noiembrie, a fost foarte dezamagitor. Eu am ajuns la sectie dupa ora 10 si coada era de 20 de metri si tot am stat acolo o ora ca sa votez, iar coada ajunsese la 150 de metri lungime si mi-am dat seama ca oamenii aceia vor trebui sa astepte ca sa voteze cinci sau sase ore minim, ceea ce s-a si intamplat", a declarat Nicolae Ratiu, intr-un interviu acordat lui Marius Lobontiu, roman stabilit la Londra, si postat pe YouTube.

Nicolae Ratiu a dezvaluit ca si-a oferit sprijinul autoritatilor pentru un al doilea tur de scrutin mai bine organizat.

"De asta mi s-a parut ca trebuie sa zic ceva, si prima mea reactie a fost sa-l contactez pe ambasadorul Romaniei, si sa-mi ofer ajutorul imediat, sa ma asigur ca turul al doilea sa fie mai bine organizat si sa-l intreb ce putem face cu adevarat ca sa ajutam.

Melescanu, despre noi sectii de vot in diaspora: Este clar ca nu e clar

Experienta primului tur de scrutin ar trebui sa ne spuna si noua, si autoritatilor ce e de facut pentru ca al doilea tur sa fie corect. Autoritatile ar trebui sa se asigure de acest lucru, in loc sa fie vazute ca mai degraba pun obstacole", a spus omul de afaceri.

Nicolae Ratiu sustine ca mai multe cabine de vot in sectiile din strainatate sunt un lucru bun, dar ca era nevoie de fapt de mai multe sectii.

"Au fost presiuni asupra lor sa faca schimbari, iar ministrul de Externe a fost invinovatit. Cineva trebuia sa poarte responsabilitatea si acel cineva nu putea sa fie premierul Victor Ponta. In al doilea tur, unele dintre masuri despre care aud ca vor fi luate, cum ar fi cresterea cabinelor de votare, vor ajuta.

Este totusi dezamagitor ca nu vor fi deschise alte sectii de voatre, asta e o vedere obtuza, in Tara Galilor nu sunt sectii de vot, in Londra sunt doar trei, si cum pot trei sectii sa faca fata unui numar de 8000 sau 10.000 de oameni? Stiu oameni care s-au dus la vot, au vazut coda, li s-a parut greu si au plecat", spune Ratiu.

El adauga ca mai spera totusi in infiintarea unor noi sectii de vot.

Solutiile MAE pentru diaspora: Melescanu voteaza la Paris. "Nu e vina mea, sunt ministru de o zi" (Video)

"Testul se va da pe 16 noiembrie, daca autoritatile de aici si Ministerul de Externe vor reusi. Am auzit ca exista un nou ministru si daca acesta va actiona decisiv pentru ca diaspora romaneasca sa aiba dreptul de a vota. As spune ca autoritatile de aici au idee cati romanii sunt in UK ca sa trimita la Bucuresti date despre cate sectii de vot ar trebui deschise", a spus Nicolae Ratiu.

Fiul lui Ion Ratiu, despre Ponta - Nu reprezinta nimic mai mult decat mostenirea mentorilor sai, Iliescu si Nastase

"Sa sugerezi ca acest candidat, Victor Ponta, ar avea aceleasi idealuri ca ale tatalui meu este greu de crezut, dupa lucrurile pe care am vazut ca se intampla in regimul lui", a mai comentat Nicolae Ratiu gestul recent al premierului Victor Ponta care a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie a lui Ion Ratiu, sustinand ca in 1990 a votat cu acesta, la primele alegeri libere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nicolae Ratiu alegeri londra sectii, #Nicolae Ratiu sectii vot strainatate, #Nicolae Ratiu deschidere sectii strainatate , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza John the true
John the true
rank 5
Comportament de bun roman la Nicolae !