Iohannis vs. Ponta: Bilete electorale la manastire: "Stimate alegator crestin-ortodox, cand votezi..."

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 08:59
11115 citiri
Iohannis vs. Ponta: Bilete electorale la manastire: "Stimate alegator crestin-ortodox, cand votezi..."
Foto: Facebook/Sabin Gherman

Credinciosii care au trecut weekend-ul acesta pe la Manastirea Cozia au primit biletele cu indemnuri electorale.

Sute de astfel de biletele au fost primite de enoriasi, ei fiind indemnati sa il voteze pe candidatul PSD Victor Ponta, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Stimate alegator crestin-ortodox, Cand votezi, nu iti trada credinta si neamul! Voteaza Victor Ponta, roman si crestin-ortodox!", este mesajul primit de credinciosi.

Biletul a post postat pe Facebook de jurnalistul clujean Sabin Gherman, alaturi de un mesaj.

"O nemernicie primita la Manastirea Cozia, acum intelegi de ce atatia bani pentru popi?", a scris pe Facebook Sabin Gherman, acesta primind foaia de la un credincios, care, la randul sau, a primit-o la Manastirea Cozia.

Pe langa indemnul electoral, biletul mai contine si o parte din rugaciunea preacuviosului Paisie Aghioritul: "Dumnezeul meu, sa nu-i parasesti pe robii Tai care traiesc departe de Biserica, dragostea Ta sa-i aduca pe toti langa Tine".

De asemenea, Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului este acuzata ar fi trimis mai multor preoti ortodocsi din judetul Cluj o circulara, prin care li se cere sa le spuna credinciosilor sa voteze cu un presedinte "crestin, ortodox, roman".

Iohannis vs. Ponta: Preotii, acuzati ca le spun credinciosilor ce presedinte sa voteze

Mai multi preoti au fost inregistrati cand recunosteau ca au primit asemenea indicatii, pe care spun ca le vor urma, potrivit TVR Cluj, citata de Ziarul de Iasi.

"O sa le spunem oamenilor ca trebuie sa mearga la vot si sa aleaga un presedinte crestin, ortodox, roman, din ce am inteles eu", spune un preot inregistrat de reporteri.

De cealalta parte, reprezentantii Mitropoliei neaga aceste acuzatii si spun ca preotii trebuie sa pastreze neutralitatea bisericii fata de politic.

BOR sustine ca nu se implica

La inceputul lunii noiembrie, Patriarhia romana a transmis ca nu se implica in campania electorala, dupa ce presedintele Traian Basescu a spus ca Biserica Ortodoxa a facut campanie alaturi de PSD, intrucat votantii ar fi primit iconite cu Arsenie Boca, prin care erau indemnati sa il voteze pe Victor Ponta.

https://ziare.com/alegeri/alegeri-prezidentiale-2014/bor-ii-raspunde-lui-basescu-implicarea-politica-partizana-a-bisericii-in-campanie-trebuie-dovedita-1331181

"Implicarea politica partizana a Bisericii in campania electorala trebuie dovedita", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"La fiecare moment electoral din Romania, Patriarhia romana a reafirmat public neutralitatea politica a Bisericii Ortodoxe Romane, conform hotararilor Sfantului Sinod fundamentate pe canoanele Bisericilor Ortodoxe", mai explica reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane.

D.T.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#indemn alegeri preoti, #biserica alegeri, #biserica alegeri Ponta , #Alegeri Prezidentiale 2014