Jurnalista reclamata de PSD la politie, pentru ca a publicat pe Facebook rezultatele votului din Noua Zeelanda (Video)

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 21:01
6789 citiri
Jurnalista reclamata de PSD la politie, pentru ca a publicat pe Facebook rezultatele votului din Noua Zeelanda (Video)

O jurnalista a unui site de stiri a fost reclamata de PSD Hunedoara la politie, pentru ca, duminica, inainte de incheierea votului in Romania, a postat pe contul sau de Facebook rezultatele inregistrate in Noua Zeelanda.

"Ieri am primit un telefon. Un domn de la Politia Municipala Deva m-a sunat si mi-a spus ca trebuie sa ma prezint la sectie, pentru ca pe numele meu exista o plangere inregistrata de Organizatia Judeteana a Partidului Social Democrat Hunedoara. 'Ce pacatele mele am facut?', am gandit cu voce tare.

'In reclamatie se spune ca in ziua votului ati postat pe contul dumneavoastra de Facebook rezultatele neoficiale ale alegerilor prezidentiale de la sectia de vot din Noua Zeelanda, influentand astfel, in opinia celor de la PSD, votul', a venit raspunsul politistului", a scris Monalise Hihn, intr-un editorial pe Stiriflux.ro, site pentru care lucreaza.

De asemenea, jurnalista a avut si un mesaj pentru social-democrati.

" (...) Va e foarte frica si de umbra voastra. Va e frica pentru ca va imaginati ca daca Victor Viorel Ponta nu castiga va veti pierde puterea, si cat va doriti sa ne controlati! Pana si conturile de pe retelele de socializare sunt un pericol pentru voi! Nu suportati ideea ca exista oameni care nu gandesc ca voi! 'Gandim la fel, simtim la fel!', nu-i asa?! Chiar nu cred ca se poate!

La ce v-ati gandit cand ati avut 'mareata' idee sa mergeti cu plangerea la Biroul Electoral Judetean? Ati cerut in ea sa se dispuna inlaturarea de pe contul meu de Facebook a rezultatelor alegerilor din Noua Zeelanda. Daca ati vazut ca nu e de competenta BEJ Hunedoara, ati trimis-o la Politie. Ce sperati? Sa ma faceti sa-mi fie teama? Fiti linistiti, nu e nimic nou sub soare! Nu e prima oara cand politicienii incearca sa ma haituiasca!

Ce veti face daca Victor Viorel Ponta va castiga in data de 16 noiembrie alegerile prezidentiale? Ne veti controla ca in '1984', cartea lui Orwell? Poate ne veti da afara din tara, pentru ca nu suportati sa avem alta opinie? Veti face cereri sa ni se inchida conturile de Facebook? Ne veti interzice accesul la internet? Acesta se va face doar pe baza de carnet de partid?", continua Monalise Hihn.

Pe 2 noiembrie, la ora 12.23, aceasta a postat pe contul sau de Facebook rezultatele votului din Noua Zeelanda, care insa au aparut si pe alte surse online, inainte de ora 21.00, cand s-au inchis urnele de vot in Romania.

Cum a votat diaspora: Iohannis - 46%, Ponta a invins in R.Moldova, dar si in Zimbabwe si Coreea de Nord

"Informatiile pe care le-am publicat, legate de rezultatele alegerilor in Noua Zeelanda, dar si in Coreea de Nord si in alte tari, erau publice. Le-am preluat de la altii, ca nu sunt chiar prezicator in stele. A fost plin Internetul duminica de ele. In plus, nu exista reglementari in ceea ce priveste spatiul virtual. Este vorba de contul meu de Facebook, de un spatiu privat", a completat jurnalista, citata de Adevarul.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#jurnalista reclamata PSD politie, #jurnalista rezultate Noua Zeelanda, #rezultate vot Noua Zeelanda , #Alegeri Prezidentiale 2014