Nereguli la vot sesizate de ACL: Pui, fulare si profesori in campanie

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 12:04
4276 citiri
Nereguli la vot sesizate de ACL: Pui, fulare si profesori in campanie

Alianta Crestin-Liberala a sesizat, duminica, autoritatile responsabile cu organizarea si desfasurarea turului doi al alegerilor prezidentiale cu privire la posibile tentative de fraudare a alegerilor pentru presedintele Romaniei.

Potrivit unui comunicat remis redactiei Ziare.com, au fost sesizate nereguli in cinci judete:

Vrancea:

In prima ora de la debutul procesului electoral, la sectia de votare 305 din comuna Tulnici, judetul Vrancea, s-a constatat ca stampila de control este de la alta sectie de votare. 400 de buletine de vot au fost deja stampilate pana s-a constatat ca stampila nu era cea care corespundea sectiei 305, ci sectiei 303. Procesul electoral a fost intrerupt, iar jandarmii au procedat la inversarea intre sectii a buletinelor de vot. Reprezentantul ACL din sectia de votare a facut intampinare, dar a fost respinsa prin vot.

Patru buletine de vot au fost utilizate pana la constatarea greselii.

Neamt:

Alianta Crestin-Liberala Neamt a solicitat organelor abilitate sa efectueze verificari ale sesizarilor primite de cetateni cum ca, in colegiul 7 Targu Neamt, in zilele de 15 si 16 noiembrie, reprezentantii PSD au impartit pui fara date de identificare.

Avand in vedere faptul ca puii nu au date privind valabilitatea si originea, ACL solicita de urgenta Directiei Sanitar Veterinare si autoritatilor competente sa efectueze verificari pentru ca aceste produse sa nu afecteze sanatatea populatiei.

Cluj:

ACL Cluj a depus o sesizare la BEJ prin care aduce la cunostinta faptul ca, in cursul zilei de sambata, in comuna Mociu s-a depus un numar de 88 de cereri pentru urna mobila.

Astfel, la sectia din Mociu-17 cereri, la sectia din Ghirisu Roman-14 cereri, la sectia din Chesau - 45 cereri si la sectia din Boteni un numar de 12 cereri. Aceste cereri au fost luate de la primarie de catre presedintii de sectii, si depuse in fiecare sectie de votare, fapt care este contrar legislatiei.

Mai mult, persoane care apar pe listele pentru urna mobila sustin faptul ca nu au completat o astfel de cerere si nu au solicitat adeverintele medicale care sunt parafate de catre medicul din comuna si care insotesc cererile depuse in numele lor.

Caras - Severin:

ACL Caras-Severin a sesizat organele de politie cu privire la incalcarea legii electorale de catre membri si simpatizantii PSD. In seara de 15 noiembrie 2014, in jurul orelor 21.00, desi, conform dispozitiilor legii electorale, campania pentru alegerile prezidentiale a fost oficial incheiata, membri PSD ai organizatiei locale Anina au fost surprinsi in timpul desfasurarii unor activitati cu specific electoral.

Directorul liceului din Anina, Andronescu Ovidiu, insotit de profesorii Benga Mirela si Rosianu Lavinius, precum si de invatatoarea Farcas Ana distribuiau, in mod ilegal, pentru candidatul PSD, materiale publicitare si pachete al caror continut poate fi considerat "mita electorala", in zona cartierului Orasul Nou din Anina.

Organele de politie au dispus confiscarea tuturor materialelor publicitare si a pachetelor pregatite pentru a fi distribuite in mod ilegal si a inceput efectuarea actelor premergatoare in vederea atragerii raspunderii penale a celor implicati.

Dambovita:

Alianta Crestin Liberala Dambovita a sesizat Inspectoratul Judetean de Politie, pe numarul de urgenta 112, cu privire la cateva incidente electorale, de natura sa fraudeze votul in judetul Dambovita:

La sectia 130 din Aninoasa, primarul Constantin Maricescu face presiuni pe cetateni, incercand sa-i determine sa voteze candidatul Victor Ponta. De asemenea, sunt impartite fulare cu insemnele PSD.

La sectia de votare din Matraca, cetatenii sunt adusi la vot cu microbuzul scolar.

In localitatea Dumbrava, viceprimarul abordeaza cetatenii in fata sectiei, incercand sa-i determine sa voteze candidatul PSD.

In localitatea Serbanesti, se distribuie pachete electorale.

Alianta Crestin Liberala Dambovita a sesizat Inspectoratul Judetean de Politie, pe numarul de urgenta 112, ca persoanele cu dizabilitati neuro-psihice de la Tuicani au fost aduse, de catre conducerea unitatii, sa voteze la sectii din Targoviste (Liceul "Spiru Haret").

A.I.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#alegeri prezidentiale 2014, #ACL nereguli vot tur doi , #Alegeri Prezidentiale 2014