Nu sta acasa. Voteaza! Adrian Daminescu: Sa nu mai vad atata furie si isterie

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 08:00
6475 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Adrian Daminescu: Sa nu mai vad atata furie si isterie
Foto: Ardian Daminescu arhiva personala

Artistul Adrian Daminescu considera ca a merge la vot, e, intai de toate, un drept pe care il avem, dar si o responsabilitate.

Va merge la vot pentru a "schimba culoarea realitatii", a declarat el pentru Ziare.com, mentionand ca isi doreste de la aceste alegeri sa fie unele lipsite de furie si patima.

"Merg la vot pentru simplul fapt ca este dreptul meu si, totodata, responsabilitatea mea. Intrebarea pe care mi-o pun de ceva timp si care ma ingrijoreaza foarte, foarte tare este: 'Eu cu cine votez?' Si va asigur ca nu sunt un caz singular. Desi nu ma da optimismul afara din casa, inca mai sper ca ne putem reveni si ca in timpul mandatului nostru in aceasta lume vom deveni normali.

Norocul meu, marele meu noroc este ca profesia mea ma tine intr-un fel 'ferit' de lumea reala. Eu calatoresc pe aripile muzicii cand vreau, unde vreau si cat vreau. Dar de fiecare data revin acasa si realitatea nu arata prea roz. De aceea, merg la vot, sa schimb culoarea realitatii", declara Adrian Daminescu.

Acesta isi doreste ca alesii sa-si asume nu doar reusitele, ci mai ales escurile: "Voi fi mai atent ca niciodata la planurile si solutiile prezentate de candidatii la functia de presendinte, la termenele propuse de dansii pentru finalizarea proiectelor, dar si la consecintele nerealizarii lor, astfel incat acestea sa nu ramana numai la stagiu de proiect sau intentie si dupa alegeri sa ne facem ca ploua.

Vreau sa vad candidati care isi asuma intreaga responsabilitate a indeplinirii promisiunilor, dar mai ales a esecului, daca Doamne fereste acest lucru se va intampla".

"Din tensiune si scandal nu se vor naste in veci lucruri si fapte construcive"

In ceea ce priveste asteptarile sale legate de aceste alegeri, Adrian Daminescu spune ca, in primul rand, nu mai doreste sa vada atata furie: "Imi doresc sa nu mai vad atata furie, nebunie, isterie in viata de zi cu zi si sa incercam cu totii sa intelegem ca din tensiune si scandal nu se vor naste in veci lucruri si fapte construcive.

Imi doresc alegeri fara patima, fara ura sau razbunare. Imi doresc ca atunci cand vom merge sa ne exprimam dorinta electorala sa ne gandim nu de sapte, ci de sapte sute de ori cui vom acorda increderea noastra si viitorul tarii in urmatorii ani!

Mai avem la dispozitie cateva saptamani, dar nu multe. Nu ne mai putem permite sa facem greseli, fizic nu mai este timp. Trebuie sa ne invatam sa votam pentru interesul national si nu personal".

Legat de temele pe care ar dori sa le vada discutate in aceasta campanie electorala, Adrian Daminescu este de parere ca ar trebui sa se acorde mai multa importanta, in primul rand, starii materiale proaste a marii majoritati: "Teme sunt fara numar, dar prioritare cred ca ar fi urmatoarele: starea materiala exagerat de rea a majoritatii populatiei, acest lucru fiind in stransa legatura cu lipsa locurilor de munca remunerate cu salarii decente, nu cu simulari de simbrii pentru negrii de pe plantatiile de bumbac, starea de sanatate a populatiei si nu in ultimul rand ridicarea nivelului culturii, care deja se afla in agonie.

Dupa aceea cred ca exista inca o mie de alte teme. Daca exista candidati capabili sa gestioneze aceste lucruri, inca mai avem speranta. Daca nu, nu".

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Adrian DAMINESCU, #Adrian Daminescu alegeri prezidentiale 2014, #Adrian Daminescu voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014