Nu sta acasa. Voteaza! Alexandru Lesco: Avem o datorie fata de tara

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 17:08
5690 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Alexandru Lesco: Avem o datorie fata de tara
Foto: Facebook/ Alexandru Lesco

Fost detinut politic la Tiraspol, Alexandru Lesco este de parere ca ar trebui sa mergem la vot la alegerile prezidentiale din luna noiembrie din datoria pe care o avem fata de tara.

"Avem o datorie, ca nu sunt alegeri anticipate, sunt alegeri la termen. Si trebuie sa mergem sa alegem presedintele. Avem si datoria. (...) Acum, sunt alegeri la termen si avem si o datorie fata de tara", a declarat fostul detinut politic moldovean, care are si cetatenia romana, pentru Ziare.com.

Lesco va merge "neaparat" la vot la prezidentialele din Romania si va participa si la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 30 noiembrie in Republica Moldova.

"Noi suntem impartiti in doua: Daca Romania e una, aici avand si cetatenie romana, mergem si aici, mergem si acolo la vot. E dispersata si disperata lumea", a precizat Alexandru Lesco.

Viitorul presedinte sa stie "cu cine face prietenie" pe plan extern

Fostul detinut politic spune ca, dupa alegerile prezidentiale, ar trebui "sa ne asteptam la bine, ca toata lumea tinde spre bine si isi doreste binele".

"Vedeti cum e situatia, si cu tarile invecinate, si cu razboiul in Ucraina. Trebuie sa facem alegerea corecta, sa alegem un om care sa duca o politica a tarii cat mai transparenta, dar trebuie sa stie si cu cine face prietenie...

In cazul nostru, aici e si mai rau, nefiind in NATO... Si in tara (Romania - n.red.) vad ca nu e prea bine", a afirmat Lesco.

Intrebat cat de mult conteaza in relatia cu celelalte tari cine va fi presedintele Romaniei, acesta a precizat: "Romania, facand parte si din Uniunea Europeana, conteaza foarte mult. Nu doar in cadrul Uniunii Europene. Trebuie sa ai grija si de vecini, ca vecinii ti-i da Dumnezeu, ca si patria, ca si parintii".

Nu in ultimul rand, fostul detinut politic moldovean este de parere ca securitatea este una dintre cele mai importante teme pe care ar trebui sa se puna accent.

"Sunt mai multe teme pe care ar trebui sa se puna accent. In primul rand, pe securitatea tarii. In relatiile cu vecini si cu geopolitica nu doar vecinatate. De-asta spuneam ca trebuie sa stii sa ai prieteni si sa ai prieteni buni", a mai declarat Alexandru Lesco.

Rusia are nevoie de toata Moldova - Interviu cu un fost detinut politic la Tiraspol

Alexandru Lesco a fost detinut in inchisorile din Tiraspol timp de 12 ani, in perioada 1992-2004, fiind arestat impreuna cu "Grupul Ilascu", de catre fortele separatiste transnistrene, in timpul conflictului din Transnistria, din anul 1992, el primind cetatenia romana chiar in perioada petrecuta in inchisoare. In anul 2007, a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei".

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alexandru LESCO, #Alexandru Lesco alegeri prezidentiale, #Lesco prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza, #nu sta acasa prezidentiale, #de ce sa mergem la vot, #de ce sa votam alegeri prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014