Nu sta acasa. Voteaza! Camelia Sucu: E dreptul de a amenda ca cetatean

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 11:32
7602 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Camelia Sucu: E dreptul de a amenda ca cetatean
Foto: Facebook/Camelia Sucu

Camelia Sucu, proprietara retailerului de mobila Class Living, dar care detine si alte afaceri in domenii precum design, lifestyle, nutritie, agricultura, sustine ca votul este un drept castigat, care nu ar trebui ignorat.

"Stiu ca Romania e dezamagita de clasa politica dupa 20 de ani si ca facem de cele mai multe ori alegerea raului cel mai mic, insa chiar si in aceste conditii participarea la vot este o modalitate de a iti exercita dreptul de a amenda ca cetatean. E o forma de exprimare.

Votul este un drept castigat, iar acest drept e pacat sa fie risipit sau ignorat", a declarat Camelia Sucu pentru Ziare.com.

In opinia sa, este foarte frustrant ca, daca nu ar merge la vot, atunci altcineva ar decide in locul ei.

Camelia Sucu se asteapta la campanii "agresive, poate murdare", insa cu siguranta vor fi "pline de spectacol".

"Deja stanga - dreapta in politica romaneasca nu mai este o distinctie functionala, aliantele care s-au facut si se vor face nu au nimic cu vreo platforma ideologica.

Deciziile se vor lua strict pe charisma candidatilor, pe cantitatea de zgomot pe care o va face fiecare in campanie si cu siguranta pe celebrele 'galeti si sepci', care inca fac legea intr-o Romanie saracita", opineaza femeia de afaceri.

Despre ce ar trebui sa vorbeasca candidatii

Camelia Sucu spera de la politicieni sa faca mai multe pentru mediul de afaceri. Iata intrebarile la care ar vrea un raspuns:

- Cum vor sa atraga interesul pentru investitii?

- Cum vor sa creasca consumul?

- Cum vor sa creasca investitiile in educatie si sanatate?

- Cum vad problema TVA-ului la alimentele de baza?

- Cu ce masuri vor sa impulsioneze startup-urile?

"Si cand spun raspuns la intrebari, ma refer la masuri concrete, aplicabile de maine", a punctat Camelia Sucu.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Camelia SUCU, #Camelia Sucu alegeri prezidentiale, #Camelia Sucu voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014