Nu sta acasa. Voteaza! Cristi Danilet: Tara mea trebuie sa fie o patrie a legii

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 15:11
9470 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Cristi Danilet: Tara mea trebuie sa fie o patrie a legii
Foto: Facebook / Cristi Danilet

Judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, va vota la alegerile din noiembrie pentru a-si exprima, astfel, punctul de vedere cu privire la directia pe care trebuie sa mearga Romania in continuare, dorindu-si ca ea sa fie o "patrie a legii", sigura si respectata de ceilalti parteneri.

"Una din valorile de baza ale democratiei este alegerea in mod liber a reprezentantilor nostri. Iar presedintele tarii este cel mai important reprezentant al Romaniei. Pana acum, intotdeauna mi-am exercitat dreptul la vot. Si ma duc la vot pentru a-mi exprima vointa in legatura cu directia pe care trebuie sa o aiba Romania", a declarat judecatorul Cristi Danilet pentru Ziare.com.

Magistratul crede ca Romania trebuie sa acorde o "maxima atentie" educatiei. "E timpul sa ne gandim la viitorul nostru, deci la modul in care sunt educati copiii si tinerii de azi. Profesorii trebuie sa devina dascali autentici", isi doreste acesta.

"Tara mea trebuie sa asigure sanatatea cetatenilor, deci sa aloce resursele necesare sistemului sanitar. Medicii si asistentii medicali trebuie pretuiti si sprijiniti sa ramana in Romania.

Tara mea trebuie sa fie o patrie a legii. Un teritoriu unde cetatenii si autoritatile, deopotriva, respecta si sunt egali in fata legii, iar Justitia este independenta. Tara mea trebuie sa fie o tara in care mediul inconjurator devine o prioritate, in care natura este ocrotita", mai afirma judecatorul.

In acelasi timp, Cristi Danilet spune ca merge la vot pentru ca Romania "trebuie sa fie o tara sigura, in care romanii vin, nu din care romanii pleaca".

"O tara careia vecinii nostri ii respecta suveranitatea, iar structurile internationale din care face parte o trateaza ca partener egal. Cu gandul ca presedintele tarii si decidentii politici se vor ocupa si de aceste aspecte, ma voi duce la vot. Fara nicio indoiala. Stiu ca votul meu conteaza si el", isi explica judecatorul Cristi Danilet decizia de a participa la scrutinul prin care romanii vor decide cine va fi presedinte in urmatorii cinci ani.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Cristi Danilet, #Cristi Danilet alegeri prezidentiale 2014, #Cristi Danilet voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii