Nu sta acasa. Voteaza! Laura Stefan: Votul tau poate sa le strice lor planul

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 16:32
5175 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Laura Stefan: Votul tau poate sa le strice lor planul
Foto: Facebook/Laura Stefan

Laura Stefan, expert anticoruptie, spune ca merge la vot pentru ca functia de presedinte conteaza enorm, iar Romania nu se poate schimba doar prin mecanisme de justitie penala, votul fiecarui roman contand enorm in acest sens.

"Merg la vot pentru ca imi pasa de tara in care traiesc. Merg la vot pentru ca tot ce am castigat in Romania in ultimii 10 ani de lupta anticoruptie sa nu se piarda si pentru ca Romania sa nu isi schimbe traiectoria dinspre Vest spre Est. Pentru ca vreau sa raman in tara, pentru ca vreau sa continuu sa traiesc intr-o democratie liberala", argumenteaza expertul anticoruptie, pentru Ziare.com.

In opinia sa, romanii ar trebui sa isi exercite dreptul de vot pentru ca "adevarata cheie a schimbarii e in mana noastra, a cetatenilor".

"Doar noi prin vot putem sa blocam politicienii corupti si mincinosi sa ajunga la conducerea tarii. Noi trebuie sa aratam ca ne pasa sustinand oamenii buni prin vot. Nu e adevarat ca toti sunt la fel, asa cum nu e adevarat nici ca votul tau nu schimba nimic. Dimpotriva: votul tau poate sa le strice lor planul! Fiecare vot conteaza!", explica Laura Stefan.

In opinia sa, tot mai multi oameni sunt preocupati de "ceea ce face in fiecare zi Justitia in incercarea aproape disperata de a asana mocirla politica in care traim de 25 de ani", insa Romania nu se poate schimba doar prin mecanisme de justitie penala.

"In ultimii 10 ani, pentru prima oara in istoria tarii noastre, oamenii importanti au ajuns sa dea socoteala pentru hotie si pentru coruptie la fel ca orice alt om obisnuit. E un progres urias la care nici nu cutezam sa gandim acum 10 ani", arata expertul anticoruptie.

Marea dezamagire a acestei campanii

"Daca ar fi existat dezbateri, as fi vrut sa aud planurile candidatilor in legatura cu justitia si lupta anticoruptie, cu privire la prioritatile de politica externa, cu privire la felul in care se vor comporta ca presedinte ca mediator intre puterile statului.

As fi vrut sa aud care sunt optiunile candidatilor in sanatate, educatie si economie", spune Laura Stefan.

In lipsa dezbaterilor, "singurele lucruri care se vad in campanie sunt spagile de milioane de euro descoperite de DNA, dezbateri parlamentare despre cum sa fie protejati parlamentarii anchetati".

"Furtul din banul public e de fapt furtul din buzunarele noastre. Pentru ca o mana de oameni fura banii nostri, Romania n-are resurse pentru educatie si sanatate. Aceasta este Romania lui 2014 si pentru ca ea sa nu arate la fel in 2019 trebuie ca oamenii sa iasa la vot. Suntem mai multi decat ati crede!", a concluzionat Laura Stefan.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Laura Stefan, #Laura Stefan alegeri prezidentiale, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014