Nu sta acasa. Voteaza! Radu Paraschivescu: Ca sa nu se ia hotarari in numele meu

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 14:58
3769 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Radu Paraschivescu: Ca sa nu se ia hotarari in numele meu
Foto: constantinpistea.wordpress.ro

Scriitorul si jurnalistul Radu Paraschivescu recunoaste cinstit ca voteaza, printre alte motive, si negativ, pentru ca nu vrea un anumit om sa ajunga presedinte, dar si pentru ca inca mai crede in valoarea unui vot individual.

"Merg la vot fiindca asta e regula jocului. Fiindca nu mi-ar placea daca as fi scutit de vot si ar veni cineva sa-mi spuna ca s-au luat niste hotarari in numele meu. Fiindca am vanitatea sa cred ca optiunea mea cantareste, fie si infim. Si fiindca, reducand la absurd, n-as vrea sa aflu ca omul pe care nu-l vreau presedinte a fost ales cu un vot in plus fata de contracandidat", spune Radu Paraschivescu pentru Ziare.com.

Scriitorul se plaseaza cu fermitate in tabara opusa celor "scarbiti", atunci cand ii indeamna pe romani sa faca acest efort de a vota.

"De ce sa mergeti la vot? Din aceleasi motive ca mine, presupun. Daca aveti si altele, cu atat mai bine. Oricum, nu mi se pare ca scarba survolatoare si blazarea palida sunt o solutie. E preferabil sa-ti misti fundul din fotoliu, indiferent cat de urat e afara. Va asigur, e mult mai urat cand altii iti impun decizii fara sa te bage in seama. Am o deplina lipsa de intelegere pentru toti abstinentii alegerilor", insista Paraschivescu pentru vot.

In ce priveste ultima parte din campania prezidentiale, Radu Paraschivescu o vede "cu sisul la carotida". "Ne putem astepta la o campanie cu sisul la carotida, in care nimeni nu-si mai alege mijloacele. Ne mai putem astepta ca multa lume sa voteze, si de data asta, pentru cineva in turul intai si contra cuiva in turul doi. Nu vom iesi din logica raului mai mic ani buni de-acum incolo. Fiindca n-am lasat sa creasca o generatie de politicieni pe mana carora sa ne putem da fara emotii majore", mai spune Radu Paraschivescu.

Tema Justitiei i se pare in continuare foarte actuala lui Radu Paraschivescu care crede ca Romania inca are nevoie de dezbateri in legatura cu coruptia. "Mi-ar placea sa se discute mai mult o chestiune pusa pe tapet de Monica Macovei: protectia politica a politicienilor in fata Justitiei. Ridicarea imunitatii parlamentare, in felul cum (nu) este practicata acum, inca ofera portite de scapare vinovatilor", isi incheie pledoaria sa pentru vot Radu Paraschivescu.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Radu PARASCHIVESCU, #Radu Paraschivescu alegeri prezidentiale 2014, #Radu Paraschivescu campanie alegeri prezidentiale, #Radu Paraschivescu voteaza, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014