Nu sta acasa. Voteaza! Stere Gulea: E singurul moment cand iti exprimi optiunea

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 10:32
5940 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Stere Gulea: E singurul moment cand iti exprimi optiunea
Foto: jurnalul.ro

Trebuie sa votam la alegerile prezidentiale si sa clarificam astfel directia catre care vrem sa ne indreptam in continuare, Vest sau Est, explica regizorul si scenaristul Stere Gulea, din filmografia caruia fac parte peliculele "Piata Universitatii 1991" si "Sunt o baba comunista".

"Votez, cu siguranta! Este singurul moment in care ai posibilitatea sa iti exprimi optiunea pentru un candidat, in speranta ca va face lucruri ceva mai bune decat cele care s-au facut pana acum", a declarat Stere Gulea pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca toate alegerile sunt importante, indiferent ca sunt prezidentiale, parlamentare, locale sau europarlamentare. "Sunt la fel de importante toate, de aceea, din 1990 si pana acum, eu am fost la vot la toate alegerile", ne-a precizat Stere Gulea.

Protestele din Piata Universitatii: 1990 vs 2012 - Interviu cu Stere Gulea

Intrebat ce tema ar vrea sa se dezbata cu precadere in aceasta campanie electorala la finalul careia vom sti cine va fi viitorul presedinte al Romaniei, Stere Gulea a precizat ca si-ar dori sa se clarifice "directia in care ne indreptam".

"In principiu, suntem in UE, facem parte din NATO, dar am impresia ca in ultima perioada am asistat la tot felul de 'cochetarii' cu alte sisteme, din afara Europei, ceea ce din punctul de vedere al partenerilor cu care suntem aliati ridica semne de intrebare. Se readuce in memorie o 'traditie' mai veche - jucatul romanilor la doua capete, lucru etichetat in decursul istoriei cu 'nu prea poti sa te bazezi pe ei'.

E nevoie de o atitudine ferma, clara, si nu una smechereasca, asa cum se resuscita cu multa frenezie mai nou si care mi se pare extrem de paguboasa. De la cine au guvernantii mandat sa faca aceste viraje? Au facut vreun referendum? A existat vreo dezbatere in societatea romaneasca? Dupa mine, relatia cu partenerii este o tema de politica externa si totodata o chestiune foarte importanta pentru noi, pentru Romania, mai ales ca situatia in proximitate nu este una linistitoare. Iar reactia partenerilor mi se pare justificata: 'Domnilor, spuneti-ne si noua ce aveti de gand!'", a argumentat regizorul.

Nuland, atac dur la liderii din regiune care protejeaza coruptia (Video)

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Stere Gulea, #Stere Gulea voteaza, #Stere Gulea alegeri prezidentiale 2014, #alegeri prezidentiale 2014, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #voteaza alegeri prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014