Nu sta acasa. Voteaza! Tudor Giurgiu: Pentru ca se poate schimba totusi ceva in bine

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 17:05
7372 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Tudor Giurgiu: Pentru ca se poate schimba totusi ceva in bine
Foto: Facebook/Tudor Giurgiu

Regizorul si producatorul Tudor Giurgiu crede in implicarea celor tineri, a celor nascuti dupa 1990, care, prin iesitul masiv la vot, in alegerile prezidentiale din noiembrie, pot indrepta tara spre un curs mai bun.

"Merg pentru ca e important si conteaza. Merg pentru ca mai cred, in naivitatea mea, ca se poate schimba totusi ceva in bine in tara asta. Cred ca e un moment important in istoria noastra si trebuie sa ne exprimam optiunea", a declarat Tudor Giurgiu pentru Ziare.com.

Regizorul, care a fost ani de zile directorul TIFF, Festivalul International de Film Transilvania, cel mai mare si cel mai cunoscut eveniment cinematografic din Romania, sustine ca sansa tarii sta in implicarea electoratului citadin si a tinerilor.

"Pentru ca, nu ma indoiesc, in zona rurala se va merge la vot in sistem incolonat si cu optiunea deja bine influentata de primar sau de Biserica. Generatia celor nascuti dupa 1990 are o mare sansa: ei pot decide rezultatul alegerilor. Sper sa nu fie indiferenti, sa fie activi si intelepti", spune Tudor Giurgiu.

Regizorul regreta ca in spatiul public nu exista dezbateri reale in jurul unor teme importante. "Pana acum, n-am prea auzit teme de dezbatere legate de educatie, sanatate si cultura.

Politicienii si-au batut joc in ultimii 25 de ani de aceste domenii si ritmul schimbarilor a fost lent, sovaielnic, fiecare pas inainte a fost urmat de doi inapoi", arata Tudor Giurgiu.

Ca cetatean, Giurgiu este foarte interesat de temele legate de educatie.

"As vrea sa aud un proiect serios, bine pus in pagina de staff-ul unui candidat, care sa se refere la viitorul copiilor de azi, care invata intr-un sistem incremenit in proiect, inca bazat pe memorizare si prea putin axat pe dezvoltarea personala. Modificarile aberante din Legea educatiei, haosul organizarii spitalelor, salarizarea proasta din sanatate, proasta finantare a culturii - astea sunt temele care ma preocupa", incheie Tudor Giurgiu.

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Tudor Giurgiu, #Tudor Giurgiu votam alegeri prezidentiale, #Tudor Giurgiu voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014