Nu sta acasa. Voteaza! Valentin Jucan: A fi indiferent e o lasitate

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 11:32
5394 citiri
Nu sta acasa. Voteaza! Valentin Jucan: A fi indiferent e o lasitate
Foto: Ziar de Cluj

Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), este de parere ca refuzul de a merge la vot este doar o dovada de lasitate, nu un gest de blam dat clasei politice, si crede ca doar exercitandu-ne dreptul constitutional de a alege putem schimba Romania in bine.

"Am auzit persoane care afirma ca nu merg la vot, deoarece 'nu merita niciun politician sa primeasca votul popular'. Se poate. Dar nici noi nu ar trebui sa traim intr-o tara care se zbate intre mediocritate si esec continuu. Indiferenta, amanetarea votului pentru o galeata si doua kilograme de zahar, votul in gasca (atunci cand sigla partidului conteaza mai mult ca erorile facute de partid), votul 'din ura' sau 'din razbunare', sunt doar cateva dintre motivele pentru care, acum, nu stim incotro ne indreptam.

A-ti lasa soarta la voia intamplarii si a fi indiferent in ziua votului sunt lasitati, nu gesturi de blam pentru clasa politica. Doar mergand la vot putem schimba ceva", a declarat Valentin Jucan pentru Ziare.com.

Absolvent al Facultatii de Drept din Universitatea "Babes Bolyai" si al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima", Valentin Jucan subliniaza faptul ca alegerile prezidentiale din noiembrie "sunt, probabil, cele mai importante de la Revolutie pana in prezent".

"Alegem intre a merge spre viitor sau spre trecut. Voi merge la vot si voi vota cu gandul la o tara in care copiii mei sa fie fericiti. Voi merge la vot si voi vota cu gandul la bunastarea fiecarui roman", declara Valentin Jucan.

Laura Georgescu, acuzata si de fals in acte publice. Ce a cautat Sorin Alexandrescu la CNA? Interviu

Nu sta acasa. Voteaza! - o campanie Ziare.com

Credem cu tarie ca trebuie sa mergem la vot. Ca votul inseamna sa exprimam ferm ceea ce vrem, sa avem un cuvant de spus in propriul destin si in viitorul Romaniei. Ca absenteismul ne face tributari cu viata noastra unei minoritati. Ca stampila pe care o punem apasat ne ajuta sa tinem capul sus si spatele drept macar pana la urmatoarele alegeri.

Mai credem ca un roman care a votat este un cetatean care nu va lasa Puterea sa doarma, sa fure, sa minta, sa faca ce vrea, atunci cand ceea ce face ii incalca drepturile. Si aici nu vorbim de votul cumparat cu 50 de lei, o galeata sau o sticla de rachiu. Desi, daca nu mergeti la vot, ganditi-va ca acesta este, de fapt, votul dumneavoastra.

De aceea, am demarat o campanie in care personalitati din Romania si din strainatate, dar si oameni simpli, cu spirit civic si o atitudine ferma, spun de ce merg ei la vot.

Va invitam sa va alaturati campaniei Ziare.com. Informati-va, implicati-va, votati! Pentru o Romanie mai buna.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale pe 16 noiembrie. Primii doi clasati in turul I, din care trebuie sa alegem duminica, sunt premierul si presedintele PSD, Victor Ponta, si primarul Sibiului si liderul PNL, Klaus Iohannis.

Mandatul viitorului presedinte incepe pe 22 decembrie 2014.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Valentin JUCAN, #Valentin Jucan voteaza, #Valentin Jucan alegeri prezidentiale 2014, #alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #nu sta acasa voteaza prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014