Biserica explica mesajul Patriarhului Daniel cu "ajutorul strain" din ziua votului

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 16:35
13203 citiri
Biserica explica mesajul Patriarhului Daniel cu "ajutorul strain" din ziua votului
Foto: Basilica

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a venit marti cu lamuriri legate de predica rostita de Patriarhul Daniel duminica, in ziua alegerilor, cand a spus ca "de multe ori ne vine in ajutor un strain, pe care nu l-am vazut vreodata sau de la care niciodata nu am asteptat un ajutor".

Preafericitul Daniel a tinut predica in ziua in care a mers sa voteze, iar referirea la straini ar fi dus cu gandul ca acesta si-a exprimat optiunea politica in favoarea etnicului german Klaus Iohannis, care, de altfel, a si castigat alegerile prezidentiale.

Intr-un comunicat transmis marti de catre Patriarhia Romana, reprezentantii Bisericii au explicat ca in predica de duminica au fost reluate mai multe invataturi, rostite de Preafericitul Daniel de mai multe ori in trecut, potrivit B1 TV.

"Patriarhul Romaniei a reluat principalele invataturi din predica Preafericirii Sale la pilda Samarineanului milostiv, postata in editia online a saptamanalului Lumina de duminica in ziua de joi, 11 noiembrie 2010 si publicata in editia tiparita a saptamanalului Lumina de duminica din ziua de duminica, 14 noiembrie 2010.

De asemenea, acelasi cuvant de invatatura al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la Evanghelia Samarineanului milostiv a mai fost postat in editia online a saptamanalului Lumina de duminica in ziua de joi, 10 noiembrie 2011 si publicat in saptamanalul Lumina de duminica din ziua de duminica, 13 noiembrie 2011", a detaliat BOR.

Asadar, predica rostita pe 16 noiembrie nu a fost pregatita in scop electoral, au lamurit reprezentantii Bisericii.

Preafericitul Daniel, predica despre straini

Duminica, in ziua turului doi al prezidentialelor, Patriarhul Daniel a rostit un cuvant de invatatura in care a spus ca "aproapele este omul prin care Dumnezeu ne ajuta cu harul Sau, adesea intr-un mod neasteptat".

Preafericitul Daniel a votat: "De multe ori ne vine in ajutor un strain..."

"De multe ori ne vine in ajutor un strain pe care nu l-am vazut vreodata sau de la care niciodata nu am asteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astazi ne arata, asadar, ca fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare sociala sau varsta, are o valoare eterna si unica", a continuat acesta.

"In istoria poporului roman, ca raspuns la rugaciunile sale pentru a dobandi libertatea si unitatea nationala, adesea Dumnezeu a lucrat chiar si prin oameni straini de neamul nostru. De pilda, Romania Mare s-a realizat mai ales si prin conducatori ai Romaniei ca regele Ferdinand si regina Maria, care nu aveau deloc sange romanesc in venele lor.

Cand Dumnezeu voieste ca sa se ridice si sa ajute un popor, lucreaza prin cine voieste El, cand voieste si cum voieste, ca noi sa invatam ca nu numai cei de un neam cu noi sau rude apropiate pot sa ne ajute, ci, adesea, chiar si oameni straini de neamul nostru, dar care il iubesc si vor sa il ajute", a mai spus Preafericitul.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Patriarh Daniel strain, #Patriarh Daniel predica strain, #Patriarh Daniel votat , #Alegeri Prezidentiale 2014