Peste 22.000 de romani au fost stersi din registrul electoral in ultima luna

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 19:02
3612 citiri
Peste 22.000 de romani au fost stersi din registrul electoral in ultima luna

Numarul alegatorilor inscrisi in registrul electoral, asteptati sa se prezinte la urne la alegerile prezidentiale din noiembrie, a scazut in ultima luna cu peste 22.000, informeaza Autoritatea Electorala Permanenta.

"Fata de ultima informare publica realizata de AEP pe aceasta tema, s-a inregistrat o scadere a numarului total de alegatori cu 22.556 pentru 2 noiembrie si 22.559 pentru 16 noiembrie (...) Diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in registrul electoral aferent localitatilor conduse de acestia si a unui import de date programat de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cati romani vor vota la prezidentiale: Zeci de mii au peste 90 de ani, cateva mii chiar peste 100 de ani

Astfel, conform datelor oficiale din acest moment, in primul tur al alegerilor prezidentiale sunt asteptati sa voteze 18.313.698 de alegatori, iar in turul al doilea 18.321.512, adaugandu-se persoanele care implinesc 18 ani intre cele doua tururi de scrutin.

In ceea ce priveste numarul cetatenilor romani cu drept de vot care au domiciliul in strainatate, potrivit datelor furnizate de Directia Generala de Pasapoarte la data de 15 septembrie 2014, pentru data de 2 noiembrie numarul este 530.158, iar pentru data de 16 noiembrie, 530.532.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) reaminteste faptul listele electorale permanente se intocmesc si se tiparesc de catre primari, pe baza datelor si informatiilor cuprinse in Registrul electoral.

Listele electorale permanente se intocmesc pe localitati si cuprind toti cetatenii cu drept de vot care domiciliaza in localitatea pentru care ele au fost intocmite, potrivit mentiunilor din actele de identitate emise de statul roman.

Primele alegeri organizate in baza unui registru electoral - Interviu cu Ana Maria Patru (AEP)

Datele limita pentru tiparirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidentiale din acest an sunt 31 octombrie, respectiv 14 noiembrie 2014.

C.B.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#numar alegatori prezidentiale 2014, #numar alegatori registrul electoral , #Alegeri Prezidentiale 2014