Ponta: Basescu l-a sunat pe Corlatean, dar nu i-a raspuns. A facut presiuni sa se incalce legea

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 21:45
4557 citiri
Ponta: Basescu l-a sunat pe Corlatean, dar nu i-a raspuns. A facut presiuni sa se incalce legea
Foto: Romania TV

Premierul Victor Ponta a comentat, luni seara, demisia lui Titus Corlatean de la sefia Ministerului de Externe, precizand ca ceea ce a facut acesta a fost un gest politic.

"Corlatean mi-a spus astazi ca 'Ce ne-a spus BEC-ul si ce ne da voie legea am facut, insa Basescu si Klaus Iohannis fac presiuni sa incalcam legea'. (...) Titus a spus ca MAE nu vrea sa fie implicat in lupta. Corlatean mi-a zis ca l-a sunat Basescu, dar nu i-a raspuns", a declarat Victor Ponta la Romania TV.

Premierul a adaugat ca dupa ce Corlatean l-a anuntat ca demisioneaza, l-a intrebat pe Teodor Melescanu daca poate sa organizeze turul al doilea al alegerilor prezidentiale si ca acesta a acceptat.

Titus Corlatean a demisionat de la MAE, scena politica fierbe: Tardiv si inutil, un copil capricios care se victimizeaza

"Din cauza procedurilor antifrauda si a unei lipse de organizare romanii nu au putut sa voteze. Nemultumirea lor este legitima, motiv pentru care BEC si MAE au luat masuri ca sa fie mai multe cabine de vot", a adaugat Victor Ponta.

Cat despre o posibila fraudare a voturilor, seful Guvernului sustine ca nu se poate pune problema de asa ceva.

"Confiscarea, deturnarea voturilor celor din diaspora este un lucru care tine de regimul pe care vrem sa il schimbam, un regim care si-a gasit in Iohannis un candidat", a adaugat el.

Ponta le cere sustinatorilor sa nu iasa in strada: Totul e un indemn la ura

Referitor la protestele din ultimele zile, Ponta a adaugat ca nu considera ca este cazul ca sustinatorii sai sa iasa in strada, facand apel la calm.

"Eu cred ca suntem o democratie consolidata si ca nu e nevoie ca suporterii mei sa iasa in strada, sa se lupte... Doamne fereste, e cea mai rea varianta. Totul e un indemn la ura. Nu am auzit pe nimeni sa strige 'Votati-l pe Iohannis', ci 'Votati contra lui Ponta'. Am votat contra lui Nastase, contra lui Geoana si ne-am ales cu Basescu", a punctat seful Executivului.

Ministrul de Externe Titus Corlatean si-a dat demisia, dupa dezastrul de la votul din diaspora (Video)

Titus Corlatean a demisionat, luni, de la sefia Ministerului de Externe, in urma protestelor din ultimele zile pornite din cauza nemultumirii fata de faptul ca multi romani din diaspora nu au reusit sa voteze la primul tur al alegerilor prezidentiale. Locul sau a fost luat de Teodor Melescanu, care a depus, luni seara, juramantul la Palatul Cotroceni.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Victor Ponta demisie Titus Corlatean , #Alegeri Prezidentiale 2014