Proteste cu incidente la Brasov: Sustinatorii lui Iohannis si cei ai lui Ponta au iesit in strada

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 14:26
7044 citiri
Proteste cu incidente la Brasov: Sustinatorii lui Iohannis si cei ai lui Ponta au iesit in strada
Foto: Erwin Albu/Facebook

Brasovul a dat, duminica, tonul protestelor, atat sustinatorii lui Klaus Iohannis, cat si cei ai lui Victor Ponta iesind in strada cu pancarte.

Cum cele doua mitinguri au primit aprobare de la primarie in acelasi interval si la doar cativa zeci de metri distanta, in jurul pranzului s-a produs si un incident, un barbat identificat a fi din tabara ACL incercand sa ii provoace pe cei din tabara PSD.

Olguta Vasilescu, despre romanii care au iesit in strada: Asa si? Strangem 20.000. Facem razboi civil?

"Nu a fost un incident care sa necesite sa intervenim intre cele doua tabere. Prima manifestare autorizata a fost obtinuta de Erwin Albu, sunt si sustinatori ai ACL, dar nu ACL, ci dumnealui a trecut pe partea cealalta a strazii incercand sa-i provoace pe sustinatorii lui Victor Ponta. Jandarmii nu i-au permis sa treaca spre sustinatorii PSD si l-au condus inapoi la grupul lui. La acest moment grupurile sunt la 100 de metri departare", a declarat, la Romania Tv, Ciprian Aldea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Brasov.

Proteste de solidaritate cu "cozile umilintei" - Mobilizarea Facebook a scos mii de romani in strada

Potrivit unor imagini prezentate de postul de televiziune citat, in momentul in care a fost indepartat de jandarmi cu forta, Albu a inceput sa strige "alegeri libere", "jos Ponta" sau "vrem stat de drept".

Erwin Albu este cunoscut pentru actiunile de protest, in special cele fata de proiectul Rosia Montana sau fata de inchiderea Spitalului Municipal Codlea. El si-a anuntat in luna mai anul acesta dorinta de a candida ca independent pentru un loc in Parlamentul European.

El a fost presedinte al Forumului German Codlea si consilier local in Codlea, functii din care a demisionat la jumatatea anului 2011, din motive de onoare dupa cum anunta pe blogul sau Erwin Albu.

Mai mult, Antena 3 a transmis ca o femeie a fost ranita in timpul unei altercatii cu fortele de ordine.

Insa purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Brasov a negat acest lucru, sustinand ca tanara s-a manifestat violent alaturi de Erwin Albu, astfel ca a fost dusa la sectie pentru declaratii, dar nu a fost ranita.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#proteste PSD ACL Brasov, #proteste alegeri prezidentiale 2014, #proteste Ponta Iohannis Brasov , #Alegeri Prezidentiale 2014