Proteste in tara - Zeci de mii de oameni, in strada. S-a fortat intrarea in sediul PSD si s-au ars afise cu Ponta

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 00:40
42482 citiri
Proteste in tara - Zeci de mii de oameni, in strada. S-a fortat intrarea in sediul PSD si s-au ars afise cu Ponta
Foto: Ziare.com

Mii de oameni au iesit pe strazi, in Bucuresti si in alte mari orase ale tarii. Pe Soseaua Kiseleff, oamenii au incercat sa ajunga la sediul PSD, insa s-au lovit de barajul jandarmilor.

Proteste au fost si la Piata Universitatii, si in Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului, precum si in Cluj, Sibiu si Brasov.

Cu putin timp inainte de miezul noptii, Klaus Iohannis a ajuns in Piata Universitatii, unde a fost primit de mii de manifestanti, dupa ce liderii PSD, in frunte cu Victor Ponta, si-au recunoscut infrangerea.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea actiunilor de protest atat din tara, cat si din strainatate:

00:40 - Oamenii stransi in Piata Universitatii incep sa plece, transmite corespondentul Ziare.com.

00:35 - In centrul Bucurestiului a fost adusa o cruce pe care scrie "PSD. Victor Ponta 2014".

00:25 - In Piata Universitatii se flutura steagurile SUA, Marii Britanii, Germaniei, Frantei si Spaniei.

00:20 - Klaus Iohannis a plecat din Piata Universitatii, dupa aproximativ o jumatate de ora.

23:55 - Pe un banner este scris "Traian, e victoria ta!".

23:50 - Unii protestatari canta imnul national, altii "Romania, Romania", in timp ce altii canta "Daciana, dragostea mea, dragostea mea!".

23:45 - Klaus Iohannis a ajuns in Piata Universitatii.

23:40 - De la Universitate pana la Piata Romana este plin de oameni, unele estimari aratand ca ar fi mai multi decat la protestele cu ocazia Rosia Montana. Lumea striga "Sa vina Klaus!".

23:33 - Klaus Iohannis este asteptat in centrul Bucurestiului, televiziunile de stiri anunta ca Iohannis va merge la Universitate.

23:30 - Protestatarii de la Piata Universitatii au dat foc bannerelor cu Victor Ponta, anunta corespondentul Ziare.com.

23:25 - "Jos Ponta!", "Afara, afara, cu PSD din tara", "Jos Guvernul", "Nu va fie frica, si Guvernul pica", sunt cateva dintre scandarile de la Piata Universitatii.

23:20 - La Universitate se rup bannerele cu Victor Ponta si se scandeaza "Ponta, te-a sunat Obama, du-te acasa si pupa-ti mama".

23:15 - Jandarmeria a estimat, pentru Ziare.com, ca sunt circa 10.000 de protestatari, insa acestia sustin ca ar fi 15.000.

23:10 - "Ponta, vino incoa', vrem sa-ti dai demisia", "PSD, ciuma rosie", "DNA, DNA, curata politica", se scandeaza la Universitate. Jurnalistii Antena 3 sunt alungati, transmite corespondentul Ziare.com: "Antena 3, niste derbedei".

23:05 - La metrou este liber, nu se mai plateste intrarea, iar multi merg de la Piata Victoriei la Universitate cu metroul.

23:00 - Si la Brasov au iesit pe strazi sute de oameni, pentru a protesta, transmite Brasovul tau.

22:55 - Protestatarii se vor deplasa catre Piata Universitatii, potrivit unuia dintre participanti.

22:50 - Manifestantii au lipit afise cu "Klaus Iohannis presedinte", pe duba jandarmeriei, potrivit corespondentului Ziare.com.

22:35 - Peste 10.000 de oameni se afla in Piata Victoriei, potrivit Realitatea Tv.

22:25 - Dinspre Pantelimon au plecat numeroase echipaje de politie catre centrul orasului.

22:19 - Din sediul PSD pleaca toata lumea, atat politicieni cat si jurnalisti, transmite corespondentul Ziare.com.

22:18 - Ion Iliescu este scos din sediul PSD pe usa din spate, potrivit corespondentului Ziare.com.

22:10 - Social-democratii si jurnalistii parasesc sediul PSD.

21:59 - Mii de clujeni protesteaza in Piata Unirii din oras.

21:57 - Manifestantii din Capitala au pornit, de la Guvern, pe soseaua Kiseleff, spre sediul PSD, cantand "Ole, ole, ole, ole! Mickey Mouse nu mai e" si "Daciana, dragostea mea", fiind opriti de jandarmi, in Piata Regelui, potrivit Mediafax.

21:52 - "Vrem alegeri libere!", "Ponta nu uita: tara asta nu te vrea!", "Solidaritate", "Nu plecam", "Iesi afara", "Hai cu noi!", "Ponta, demisia!", "Ghinion, ghinion, tara s-a trezit din somn", sunt alte scandari ale manifestantilor.

21:49 - Manifestantii au rupt cordonul de jandarmi, potrivit B1 Tv.

21:47 - Protestatarii au dat jos un banner cu Victor Ponta si toata lumea aplauda. "Ole, ole, Ponta nu mai e!", se scandeaza, potrivit corespundentului Ziare.com.

21:45 - "DNA vine sa te ia", scandeaza manifestantii, care se lovesc insa de 3 cordoane de jandarmi, potrivit corespondentului Ziare.com.

21:42 - La Cluj-Napoca, oamenii flutura si steaguri ale Marii Britanii.

21:37 - Oamenii au iesit in strada si in Cluj si la Sibiu, conform B1 Tv. In Bucuresti se striga "Demisia!".

21:35 - Sunt incidente pe Soseaua Kiseleff, au intervenit jandarmii, dupa ce oamenii au vrut sa-si continue drumul catre sediul PSD.

21:30 - In fata Guvernului, circa 1.500 de oameni manifesteaza si striga "Ponta, nici nu stii cat de mic incepi sa fii", potrivit Mediafax.

21:25 - B1 Tv si Antena 3 prezinta imagini care ii arata pe protestatari deplasandu-se pe Soseaua Kiseleff, catre sediul PSD, iar Digi 24 informeaza ca este vorba de peste 3.000 de oameni.

Conform imaginilor, exista un baraj al jandarmilor, in apropiere de PSD.

20:50 - Protestatarii au ajuns la sediul PSD, iar jandarmii sunt in apropierea sediului social-democratilor, transmite corespondentul Ziare.com.

20:18 - In Bucuresti oamenii au plecat in mars pe Bulevardul Magheru, inspre Guvern.

19:50 - Pana la aceasta ora, la Bucuresti s-au strans sute de oameni in fata Teatrului National din Bucuresti, potrivit datelor Digi24.

19:06 - Si la Cluj numarul protestatarilor creste.

Foto: Cluj Capitala

19:00 - Numarul celor de la Universitate creste, dupa cum se poate vedea in poza de mai jos.

Foto: Facebook/Alex Tocilescu

18:49 - Si la Cluj au inceput protestele. Zeci de tineri se afla in Piata Unirii din Cluj pentru a protesta fata de organizarea celui de-al doilea tur de scrutin, acuzandu-l pe Victor Ponta ca a obstructionat votul diasporei.

Se scandeaza "Vrem respect", "Fiti eroi in turul doi", potrivit Cluj Capitala.

18:43 - La sediul MAE din Bucuresti este inca liniste, oamenii continua insa se se adune in fata Teatrului National.

18:37 - A aparut si primul filmulet de la protestele din Bucuresti.

18:18 - In Bucuresti, in fata Teatrului National, au inceput sa se stranga mai multi oameni. Ei sunt inarmati cu steaguri si pancarte cu mesajele "Noi suntem aici, veniti si voi" sau "iesiti din casa daca va pasa".

Foto: Cristi Dorombach

18:00 - La protestul de la Universitate, pana la ora 18:00 isi anuntasera intentia de a participa 1.500 de persoane.

17:25 - Si la Brasov vor fi proteste, potrivit paginii de Facebook "16 noiembrie, alegem liber in strada!".

"Iesim din nou in strada pentru a ne cere drepturile. Nu putem permite ca libertatea noastra sa fie ingradita de autoritati si reprezentanti ai partidelor politice. Suntem solidari cu diaspora si ne dorim ca fiecare roman sa isi poata exercita dreptul la vot. Vino si tu alaturi de noi, duminica, de la ora 20:00", e mesajul de pe reteaua de socializare.

Oamenii sunt sfatuiti sa-si ia haine groase, macare si lichide pentru ca "e posibil sa stam toata noaptea".

16:52 - Pe retelele de socializare se vorbeste si de un protest in fata sediului Ministerului de Externe, insa nu s-a stabilit o ora anume pentru aceasta manifestatie.

16:45 - Sibienii anunta ca vor iesi in strada incepand cu ora 21:00, dupa inchiderea urnelor.

16:26 - Bucurestenii au dat strigarea pe pagina de Facebook "Democratie, te strigam in strada". Astfel, incepand cu ora 18:00, ei se vor strange la Piata Universitatii. Pana la aceasta ora si-au anuntat intentia de participare peste 800 de oameni.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#live proteste alegeri, #proteste diaspora vot prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2014 vot , #Alegeri Prezidentiale 2014