Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora Domnilor, inaltati sufletele oamenilor, si dup-aia catedrale...

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 11:50
5605 citiri
Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora Domnilor, inaltati sufletele oamenilor, si dup-aia catedrale...

Ati facut cunostinta cu ei pe Ziare.com la rubrica "Elite fara granite" - sunt romani cu performante deosebite, profesionale, dar si morale, care traiesc si muncesc in strainatate si capitalizeaza, in fiecare zi, respectul strainilor pentru romani.

Citeste, acum, la rubrica Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora ce spun romanii din afara granitelor tarii: de ce merg la vot, cum vor vota, cum se vad lucrurile cand esti ceva mai departe de politica damboviteana, civilizatia balcanica si economia neaos romaneasca.

Ei merg la vot pentru ca au ceva de spus cand vine vorba de viitorul Romaniei.

Vlad Crosman este dublu-licentiat in canto clasic si regie de opera si singurul roman care canta la Centrul de Muzica Baroca de la Versailles.

Elite fara granite - Ei sunt Romania: Singurul roman care canta la Centrul de Muzica Baroca de la Versailles

"Constat cu o placuta surprindere ca acum, inainte de alegeri, in toata mass-media s-a pornit o campanie puternica de incurajare a lumii sa iasa la vot. E greu insa sa trezesti si sa incerci sa faci constienta o asa mare masa de oameni de faptul ca parerea fiecaruia in parte conteaza si ca votul este un drept si o obligatie in acelasi timp. Si totusi... dar daca in urma acestor campanii tot mai multi romani isi vor pune problema si vor alege sa se exprime?

Eu am sa ies la vot pentru ca vreau sa cred ca putem sa cladim vot peste vot spre un mai bine decat spre un mai rau (desi, ma-ntreb, oare mai rau decat acum se poate...?). Daca urmarim sondajele, am putea fi tentati sa credem ca oricum jocurile sunt deja facute si ca se cam stie ce si cum. Si daca le incurcam planurile..? Daca vom fi atat de multi cu voturi gandite, incat nimic sa nu se intample din ce se asteapta?

Trebuie sa iesim la vot si noi restul, pentru ca esalonul de tip vax populi care habar n-are pe ce lume traieste (la propriu) va iesi si va vota. Ce i-a zis primaru', popa, vecinu sau nenea de la partidu' X ca i-a dat alimente sa mai supravietuiasca pana la alegeri.

Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora Singurul lucru necesar ca raul sa triumfe esta ca oamenii buni sa nu faca nimic

Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora Scrisoare deschisa catre social-democratii romani

Romania intreaga merge la vot - cum voteaza diaspora De ce conteaza cine voteaza

N-avem voie sa ne plangem sau sa comentam, daca nu ne asumam macar o data la 5 ani acest drept la vot.

In privinta diasporei, pe scurt, sper ca viitorul presedinte, prin ceea ce face, sa motiveze romanii sa se intoarca acasa. Daca nu de tot, macar mai des. Sa le dea motive sa-si asume acasa Romania, si nu alt loc. Cu totii sa putem parcurge distante cu trenul sau cu masina intr-un timp just si nu in ani lumina, sa respiram aer curat in muntii si padurile noastre, sa ne inchinam lui Dumnezeu si Frumosului cu sanatate, prin cultura, arta si educatie.

P.S. Domnilor, inaltati sufletele oamenilor, si dup-aia catedrale..."

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru alegerile prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat.

Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale.

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Vlad Crosman alegeri, #diaspora voteaza, #alegeri prezidentiale 2014, #diaspora voteaza prezidentiale 2014, #diaspora alegeri prezidentiale 2014, #alegeri diaspora voteaza , #Alegeri Prezidentiale 2014