Secretar de stat acuzat ca le cere preotilor sa-l sustina pe Ponta

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 00:04
3751 citiri
Secretar de stat acuzat ca le cere preotilor sa-l sustina pe Ponta
Foto: Info Maramures

Secretarul de stat la Secretariatul pentru Culte, Victor Opaschi, este acuzat de ACL Alba ca a mers in mai multe parohii din judet, cerandu-le preotilor sa isi indemne enoriasii sa il voteze pe Victor Ponta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Intr-un comunicat de presa transmis miercuri, reprezentantii ACL Alba spun ca secretarul de stat la Secretariatul pentru Culte Victor Opaschi s-a aflat in ultimele zile in Alba si a mers in mai multe parohii pentru a le cere preotilor sa isi indemne enoriasii sa-l voteze pe Victor Ponta in turul doi al alegerilor prezidentiale.

Dragnea, despre campania pro Ponta a preotilor: Biserica n-are dreptul sa-si apere credinciosii?

"Am aflat cu stupoare despre repetarea in judetul Alba a binecunoscutului, de acum, caz de la Satu Mare, in care un politruc PSD ameninta preotii si ii trimite sa fie agenti electorali ai lui Victor Ponta. Domnul Victor Opaschi, secretar de stat la Secretariatul pentru Culte si om de baza al PSD, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, a inceput un periplu prin mai multe parohii din judetul Alba, spunandu-le preotilor sa propovaduiasca in biserica doctrina PSD si sa indemne enoriasii sa-l voteze pe Victor Ponta", sustin reprezentantii ACL Alba.

Campanie electorala pentru Ponta in biserici: Iata reactia Patriarhiei

Acestia mai sustin ca gestul secretarului de stat este "de o lasitate si de o nerusinare strigatoare la cer" si solicita public liderilor PSD "sa lase preotii si credinciosii in pace", pentru ca "Biserica, indiferent de cult, este o icoana a sufletului si nu trebuie amestecata in jocurile politice, pentru ca asa cer interesele de moment ale unei gasti disperate ca va pierde".

"Consideram acest gest ca fiind de o lasitate si de o nerusinare strigatoare la cer. In judetul Alba, Biserica nu a fost niciodata amestecata in politica, iar autoritatile locale si judetene, prin votul consilierilor din toate partidele, au oferit acestei institutii fundamentale a societatii, indiferent de cult, sprijinul lor, neconditionat de niciun fel de sustinere politica.

Credem ca, inca o data, PSD a confundat Alba cu Teleormanul, incercand sa aplice aici mijloace murdare de campanie care aduc jignire insasi demnitatii umane. Facem, inca o data, apel la PSD sa renunte la aceste metode bolsevice si sa lase preotii si credinciosii in pace, sa-si practice fiecare credinta cum crede de cuviinta", se mentioneaza in comunicatul de presa al ACL Alba.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, a declarat marti ca toate cazurile in care preotii s-au implicat in campania electorala vor fi cercetate de instantele de judecata bisericeasca eparhiale, potrivit regulamentelor de disciplina bisericeasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#alegeri prezidentiale 2014, #Victor Opaschi campanie preoti Alba , #Alegeri Prezidentiale 2014