Tensiuni uriase in sectiile de votare: E o bataie de joc ce se-ntampla. Cerem demisia Guvernului Ponta

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 20:10
3426 citiri
Tensiuni uriase in sectiile de votare: E o bataie de joc ce se-ntampla. Cerem demisia Guvernului Ponta
Foto: Ziare.com

Lipsa de formulare pentru votarea pe liste suplimentare in Bucuresti, dar si numarul mic de sectii de votare din strainatate reprezinta "o bataie de joc la adresa alegatorilor", sustine directorul de campanie al candidatei independente Monica Macovei, Daniel Serban.

"Ceea ce se intampla in momentul de fata la sectiile de votare din Bucuresti si din strainatate este o bataie de joc la adresa tuturor romanilor. In Bucuresti, la toate sectiile de votare, oamenii in tranzit si tinerii sunt impiedicati sa voteze sub pretextul lipsei formularelor pentru votul pe listele suplimentare", a declarat Serban duminica seara, la sediul de campanie al Monicai Macovei.

Potrivit acestuia, "in strainatate, oamenii stau la cozi interminabile, in frig si in ploaie, din cauza incompetentei MAE de a organiza eficient procesul de vot".

"Am facut solicitari constante si repetate la BEC, Autoritatea Electorala Permanenta si MAE, am primit raspunsuri contradictorii referitoare la modul de exercitare a votului. De aceea, cerem in mod insistent prelungirea programului de votare dupa ora 21,00 daca mai este lume la coada, care doreste sa voteze", a adaugat Serban.

Se cere demisia Guvernului Ponta

El a solicitat, in numele candidatei independente Monica Macovei, ca "imediat sectiilor din Bucuresti sa li se trimita formulare pentru inscrierea alegatorilor pe listele suplimentare".

"In aceste conditii, cerem demisia Guvernului Ponta pentru proasta organizare a alegerilor si pentru ca ii impiedica pe romani sa isi exercite dreptul de vot", a afirmat Serban.

Alegeri prezidentiale 2014: Coada "comunista" la vot in Paris, Roma, Londra, Munchen si Madrid (Galerie foto)

La mai multe sectii de votare din Capitala, formularele declaratiilor pe propria raspundere s-au epuizat si s-au format cozi de alegatori.

BEC a precizat ca sectiile de votare pot solicita suplimentarea materialelor necesare procesului electoral de la prefecti, care au obligatia de a asigura tiparirea formularelor tabelelor electorale si a declaratiilor pe propria raspundere, precum si a formularelor de situatii privind prezenta la vot.

Monica Macovei a solicitat prelungirea programului in sectiile de votare din strainatate daca la ora 21,00 inca mai este lume la coada. "Toti cetatenii romani care s-au deplasat pana la sectia de vot trebuie sa voteze", sustine Macovei intr-un comunicat.

Biroul Electoral nr. 48 pentru Sectiile de Votare din Strainatate a precizat, printr-un comunicat, ca prelungirea programului de votare nu este de competenta sa.

Romanii au incercat sa voteze la Londra:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#cozi vot diaspora, #cozi vot Alegeri 2014, #demisie Ponta cozi vot , #Alegeri Prezidentiale 2014