USL anunta data prezidentialelor - cand vom fi chemati la vot

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 12:25
5292 citiri
USL anunta data prezidentialelor - cand vom fi chemati la vot
Foto: Digi 24

Crin Antonescu a anuntat luni, dupa sedinta USL, ca alegerile prezidentiale vor avea loc la inceputul lunii noiembrie.

Antonescu a anuntat, dupa sedinta USL, ca prezidentialele vor fi organizate cu 45 de zile inainte de expirarea mandatului presedintelui Traian Basescu.

Astfel, alegatorii vor fi chemati la urne, pe 2 sau pe 9 noiembrie, pentru a vota viitorul presedinte al Romaniei.

"In legatura cu data alegerilor prezidentiale, decizia noastra este sa le organizam inainte cu 45 de zile de expirarea mandatului actualului presedinte. Nu se stirbeste nicio zi din mandat, este normal sa nu lasam spre sfarsitul lui decembrie alegerile, pentru ca tranzitia de mandat sa se poata face imediat dupa expirarea mandatului si in conditii de pregatire normale", a spus Crin Antonescu, in cadrul unei conferinte de presa comune cu liderii USL.

Ulterior, Victor Ponta a precizat ca, potrivit hotararilor Congreselor celor doua formatiuni, Crin Antonescu este candidatul Uniunii la prezidentialele din 2014.

"In ceea ce priveste protocolul de colaborare, in speranta noastra usor naiva de a mai opri discutiile din media, precizam ca, in baza hotararii Congreselor, candidatul nostru la prezidentiale este Crin Antonescu", a spus Ponta.

Intrebat care este numarul alegatorilor romani, in prezent, premierul a raspuns ca "o sa spuna dl Stroe, dupa ce actualizeaza listele".

Alegerile prezidentiale din acest an ar urma sa fie organizate "undeva in luna noiembrie", astfel incat noul presedinte sa isi poata incepe activitatea imediat dupa 21 decembrie, cand expira mandatul prezidenial al lui Traian Basescu, declarase, recent, liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Ponta: Primul tur al prezidentialelor, probabil in noiembrie. Cine va fi candidatul USL

In plus, duminica seara, la Antena 3, Ponta a dezvaluit ca si-a facut deja programul zilei de 22 decembrie 2014, cand se va duce, impreuna cu alti lideri politici, "sa il ajutam pe dl. Basescu sa isi stranga bagajele".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#data alegeri prezidentiale, #prezidentiale alegeri noiembrie , #Alegeri Prezidentiale 2014