Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Madrid (Foto)

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 11:09
7763 citiri
Votul in diaspora: Cele mai proaspete vesti de la ambasada din Madrid (Foto)
Foto: Ambasada Romaniei in Spania

Ambasada Romaniei la Madrid anunta ca toate cele 38 de sectii de votare organizate in Spania pentru al doilea tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei au fost deschise in conditii de deplina normalitate la ora stabilita de lege.

Cu toate acestea, cateva sectii vor functiona cu capacitate redusa, pentru ca unii reprezentanti ai partidelor politice lipsesc.

Azi ne alegem presedintele LIVE

Potrivit unui comunicat remis redactiei Ziare.com, "birourile electorale ale celor 38 de sectii s-au putut constitui conform legii, indeplinindu-se conditia de a avea cel putin 3 membri".

Cum voteaza diaspora LIVE

Unii reprezentanti ai partidelor politice nu s-au prezentat insa in sectiile de votare. "La 15 sectii de votare s-a constatat neprezentarea unor membri ai birourilor electorale (19 membri in total), reprezentati ai partidelor politice", se arata in comunicat.

Va vota diaspora fara probleme? Ambasadele Romaniei dau raspunsul

"Biroul Electoral nr. 48 pentru sectiile de votare din strainatate a fost deja instiintat cu privire la aceasta situatie de catre presedintii respectivelor sectii", intrucat o serie de sectii de votare vor functiona cu o capacitate redusa din cauza lipsei unuia sau mai multor membri. Spre exemplu, la Albacete lipsesc 3 membri, la Burgos 2 membri si la Bilbao 2 membri.

Ambasada noastra la Madrid aminteste ca sectiilor de votare la care este de asteptat sa se inregistreze cea mai mare afluenta "le-au fost destinate masuri semnificative de consolidare logistica si organizatorica, mai ales prin: desemnarea unor solide echipe de suport (de pana la 6-7 functionari) ; supradimensionarea necesarului de logistica necesara votarii (formulare pentru declaratii, pixuri, tusiere, rechizite diverse, etc.) ; asigurarea unor conditii mai comode de asteptare la unele sectii de votare (mai ales Coslada si sectiile din Madrid), etc".

Inca de la ora deschiderii la sectiile de votare Coslada si Alcala de Henares se inregistra un numar mare de persoane (de ordinul a 100-150 persoane) care au venit sa isi exercite dreptul la vot la primele ore ale diminetii, astfel incat se inregistreaza timpi de asteptare de 60 de minute la Coslada si respectiv 90 de minute la Alcala de Henares, mai arata reprezentanta noastra diplomatica.

Ambasada a trimis deja echipe de suport suplimentare la cele doua sectii mai aglomerate (echipe care numara la ora 09:00 un total 7 persoane la Coslada si de 8 persoane la Alcala), ai caror membri actioneaza pentru a informa si acorda asistenta la completarea declaratiilor, organizarea fluxurilor si transmiterea de informatie utila, mai ales asupra aternativelor existente in imediata vecinatate de a se vota fara a astepta mult timp.

Potrivit sursei citate, la toate celelalte sectii din vecinatatea celor mentionate (Madrid 1, 2, 3 si 4) timpii de asteptare sunt de ordinul a 5 minute, constituind o alternativa comoda pentru evitarea timpilor mai mari de asteptare de la Alcala si Coslada.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alegeri prezidentiale 2014, #ambasada Spania vot turul doi , #Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
38 de sectii? Cit cele din Germania, Anglia, Franta si Italia la un