Votul romanilor din diaspora: O comisie din Parlament face sedinta in curte, pentru ca nu i s-a permis accesul in cladire

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 12:32
10724 citiri
Votul romanilor din diaspora: O comisie din Parlament face sedinta in curte, pentru ca nu i s-a permis accesul in cladire
Foto: B1 Tv

Scandalul legat de votul romanilor din diaspora s-a mutat miercuri, la Parlament, mai exact... in curte.

In Comisia pentru romanii din afara granitelor tarii din Camera Deputatilor erau invitati la audieri ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, care ar fi trebuit sa dea explicatii despre cum va fi organizat scrutinul de duminica, in asa fel incat toti romanii din strainatate sa poata vota.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a aprobat insa sedinta Comisiei, motivand ca nu este program in aceasta perioada la Parlament.

In consecinta, membrii Comisiei pentru romanii din afara granitelor tarii au decis sa tina totusi sedinta... in curtea cladirii Parlamentului.

Pentru ca sedinta nu a fost aprobata de conducerea Camerei Deputatilor pe motivul ca in aceasta perioada nu este program, aceasta nu se poate tine, a declarat deputatul PNL Mircea Dolha, membru al Comisiei pentru romanii din afara granitelor.

"Valeriu Zgonea aseara a dat un comunicat, dansul a spus ca nu poate avea loc sedinta unei comisii pentru ca in Parlamentul Romaniei nu exista lucrari in aceasta perioada. Nu dorim acest lucru, sa facem sedinta dupa alegeri. Am atras atentia de 6 luni ca vor fi probleme cu votul din diaspora, dar nu s-a facut nimic", a spus Mircea Dolha.

Eugen Tomac, deputat PMP si membru al comisiei, a precizat la randul sau ca cei doi ministri invitati au respins cererea de a se prezenta la audieri.

"Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si ministrul Stanoevici au respins aceasta invitatie, ceea ce reprezinta un gest fara precedent", a spus Eugen Tomac.

Melescanu, chemat miercuri la Parlament sa dea explicatii cu privire la votul in diaspora

"Chiar daca e ninsoare, vom tine normal aceasta sedinta, daca va fi necesar, o sa cumparam si o masa. Ni s-a explicat ca presa poate avea acces pe holurile Parlamentului, dar fara sa inregistreze, fara camere de filmare si reportofoane.

L-am informat (pe Teodor Melescanu - n.red.) ca lucrarile vor avea loc si ca invitatia ramane valabila. Degeaba ii vom invita pe ministrul Melescanu sau pe domnul Stanoevici dupa aceea, pentru ca vor fi demisionati, fiind clar ca sunt tapi ispasitori. Putem sa-l invitam pe Melescanu luni, dar este deja superfluu", a spus si deputatul Mircea Dolha.

Acesta a precizat ca, dupa dezbaterea de marti dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis, a ramas cu impresia ca se pot infiinta 25 de sectii noi de votare in strainatate.

"Aseara dl Victor Ponta a declarat ca va suplimenta, dar numai cu 25 de sectii. Daca se poate cu 25, de ce nu cu 250 de sectii, ca sa inchidem acest subiect? Avem in Spania si Sardinia zeci de mii de romani. Ei trebuie sa faca un drum pana la Roma, care este foarte scump", a explicat deputatul liberal.

La aceasta sedinta urmau sa fie audiati noul ministru de Externe, Teodor Melescanu, si Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni.

Melescanu, despre noi sectii de vot in diaspora: Este clar ca nu e clar

Temele de dezbatere fusesera anuntate pe site-ul Camerei Deputatilor si erau legate de "numarul de sectii de vot suplimentare, a cabinelor din interiorul sectiilor de votare, formularele pentru declaratiile pe proprie raspundere pentru votanti si restul materialelor necesare desfasurarii procesului electoral".

Melescanu a fost numit ministru al Afacerilor Externe luni, dupa demisia lui Titus Corlatean, care si-a depus mandatul in urma numeroaselor probleme inregistrate pe 2 noiembrie la votul din diaspora si al protestelor care au urmat, pe fondul acestor nemultumiri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sedinta comisie Melescanu impiedicata, #Melescanu Stanoevici audire impiedicata, #Melescanu Stanoevici comisie impiedicata , #Alegeri Prezidentiale 2014