Ioana Bruynseels, din partidul lui Piedone, si-a lansat candidatura la Cotroceni cu povesti despre greutatile copilariei

Duminica, 07 Iulie 2019, ora 16:35
9115 citiri
Ioana Bruynseels, din partidul lui Piedone, si-a lansat candidatura la Cotroceni cu povesti despre greutatile copilariei
Foto: Arhiva Facebook/Ioana Bruynseels

Fostul consilier de stat Ramona Ioana Bruynseels si-a lansat, duminica dupa-amiaza, candidatura la Presedintie, din partea Partidului Puterii Umaniste, formatiunea fostului primar Cristian Popescu Piedone, fiind prima persoana care intra oficial in cursa pentru prezidentiale.

Bruynseels, care este prima femeie candidat la presedintie, a vorbit in discursul sau despre greutatile din copilarie, cand mama sa a crescut-o singura, dar si despre faptul ca "si-a schimbat destinul". "Refuz sa accept ca eu reprezint doar o exceptie in Romania si vreau sa facem din Romania o tara in care oamenii isi implinesc visurile, o tara a povestilor de succes", a spus ea.

Evenimentul de lansare a candidaturii Ramonei Ioana Bruynseels a inceput cu un concert sustinut de Bere Gratis.

Printre cei prezenti s-a aflat si mama Ramonei Ioana Bruynseels, care a plans atunci cand fiica sa a povestit cum punea bani deoparte sa ii poata cumpara ghetute de iarna, mai mari cu un numar, pentru a-i fi bune si in anul urmator. Bruynseels a povestit, la inceputul discursului sau, cum mama sa a crescut-o singura, multumindu-i acesteia.

Ea a continuat spunand ca studiile i-au deschis multe porti, avand o cariera de succes.

"Peste tot insa pe unde am ajuns am simtit acelasi lucru: acasa, cu adevarat acasa, cu adevarat in largul tau, este doar printre ai tai, este doar acolo unde-ti sunt bunicii, strabunicii, amintirile si radacinile. Asa ca dupa ce am absolvit cursurile Scolii de Guvern din SUA am rezistat tentatiei de a-mi cladi un destin american si m-am intors in Romania", a afirmat ea.

Ea a spus ca orice om poate face minuni daca isi doreste cu adevarat.

"Un om potrivit in pozitia potrivita poate schimba Romania in bine. Acesta este obiectivul candidaturii mele, acesta este motivul pentru care vreau sa raman si sa muncesc in Romania astfel incat impreuna cu oamenii de incredere, romani cinstiti, romani curati si frumosi (...) imi doresc ca cu acesti romani, deci cu majoritatea covarsitoare a romanilor sa cladim o noua Romanie, sa gasim o noua cale, o cale de care sa fim mandri cu totii. Va intreb: merita Romania si fiecare roman un destin mai bun. Si eu cred si simt la fel. Schimbarea despre care vorbim si in care cred este insa deja realitatea noastra imediata, este realitatea in care traim", a afirmat Bruynseels.

Ea a adaugat ca schimbarea a inceput deja in lumea internetului, a Instagramului, a Facebook-ului.

"Nimic nu mai este si nu mai poate fi asa cum a fost acum 20, 30 sau 50 de ani. Nu mai putem fi mintiti, manipulati tinuti cu ochii inchisi sau cu urechile astupate. Credeti ca milioane de romani care au stat recent la coada in fata sectiilor de votare au facut-o de dragul vreunui mare partid politic?

Credeti ca au facut-o de dragul politicienilor actuali pe care ii avem in Romania? Nu au facut-o de dragul niciunui partid politic si de dragul niciunui om politic pe care il avem in acest moment. Au facut-o pentru ca isi doresc schimbarea, n-au facut-o pentru mari barbati de stat, care intre noi fie vorba ii vedem ca isi pun piedici ca astia mici, in curtea scolii", a mai spus candidatul Partidului Puterii Umaniste.

Bruynseels a spus ca si cozile de la sectiile de vot, campaniile civice de pe Facebook, protestele din centrul oraselor au ca principal motiv dorinta de schimbare a romanilor.

"Romania noastra, Romania noua cum imi place mie sa ii spun, s-a trezit, s-a schimbat. Noi ne-am schimbat si nu doar noi, intreaga Europa, intreaga lume occidentala a intrat in general intr-o noua etapa, o noua etapa a carei principala trasatura, ignoranta de catre unii politicieni si de catre unii analisti consacrati, este intoarcerea la democratia participativa autentica.

Dupa cum vedeti si dumneavoastra, alegerile si prioritatile publice majore se hotarasc acum tot mai des pe platformele de socializare, acolo unde milioanele de oameni se pot exprima direct, liber si in timp real. Iar pentru cei care deplang acest fenomen, sincer as spune asa: ca fie nu au inteles sensul istoriei, fie nu stiu care este esenta democratiei, fie nu pot sa faca fata prioritatilor actuale.

Si chiar daca unii nu au inteles, in prezent nu mai exista categorii mereu privilegiate, nu mai exista caste de neatins, nu mai exista lideri pereni politici, nu mai exista partid mereu sigure pe victorie.

Cei care au castigat ieri, isi vor pierde maine votul daca nu realizeaza ca ceea ce au primit nu a fost un CEC in alb. Castigatorii ultimelor alegeri pot fi mari invinsi ai alegerilor urmatoare, vedetele de azi pot ajunge necunoscutii zilei de maine si invers, necunoscutii zilei de azi pot sa ajunga adevaratele vedete de maine", a declarat ea.

Ea a spus ca femeile au datoria morala de a nu tolera orice fel de discriminare.

"Eu mi l-am schimbat (destinul - n.r.), am muncit mult pentru asta si Bunul Dumnezeul mi-a fost alaturi, dar refuz sa accept ca eu reprezint doar o exceptie in Romania si vreau sa facem din Romania o tara in care oamenii isi implinesc visurile, o tara a povestilor de succes", a afirmat Bruynseels.

Discursul sau a fost intrerupt de mai multe ori de participantii la eveniment, care i-au scandat numele.

La final, Bruynseels a urcat pe scena alaturi de familia sa, salutand publicul.

De profesire jurist, Bruynseels a urmat, in perioada 2014-2015, Univesitatea Harvard - Scoala de Guvern "John F Kennedy", unde a primit doua premii speciale pentru excelenta academica si contributia la comunitatea Harvard Kennedy: Premiul Raymond Vernon si Premiul Lucius Littauer.

Anterior, ea a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", avand si un master la aceeasi universitate, dar si Colegiul National de Aparare - Academia de Inalte Studii Militare.

Bruynseels a fost consilier juridic in cadrul Directiei Juridice a Ministerului Apararii Nationale - Corpul 4 Armata Teritorial Cluj-Napoca, iar intre 2005 si 2016 a ocupat mai multefunctii in cadrul BCR.

Incepand din iulie 2017 a fost consilier de stat si ulterior secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din decembrie 2018 a fost consilier de stat in Aparatul propriu de lucru al premierului, pana in mai 2019, cand a demisionat.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Ioana Bruynseels candidat Piedone Cotroceni, #candidat prezidentiale Ioana Bruynseels , #alegeri prezidentiale 2019