Hristos a inviat! Sa fim in pace

Duminica, 01 Mai 2016, ora 06:10
4920 citiri
Hristos a inviat! Sa fim in pace

Invierea este esenta tuturor credintelor crestine, a sperantelor si a rugaciunilor pe care oamenii le simt, le arata, le spun in fiecare zi. In noaptea Invierii toata suflarea crestina stie ca exista salvare din pacat si pace in noi prin iubire.

Pe fiecare dintre noi ne incearca ganduri si simtiri diferite in momentul in care luam Lumina Sfanta. Mai mult decat oricand, trebuie ca azi sa avem incredere si speranta.

Incredere ca exista iertare dupa pacate si sansa de a ne indrepta, incredere ca toate rugaciunile sunt ascultate si ca Cineva, de la capatul rugilor, ne va da ceea ce ne dorim, ceea ce ne trebuie sau ceea ce meritam atunci cand ne va considera vrednici.

Sa avem speranta ca, daca din iubire Fiul lui Dumnezeu a suferit si s-a lasat rastignit, pentru a invia in aceasta noapte, atunci fiecare dintre noi este intruchiparea rostului pentru care El s-a lasat pus pe cruce.

Sa avem datoria faptelor bune, pentru ca oricat si oricum celalalt va gresi fata de noi sau ne va face un rau, nu avem niciun drept sa raspundem cu rautate. Asa cum un mare pacifist al lumii, hindusul Mahatma Gandhi, a spus: "Ochi pentru ochi, si lumea va deveni oarba".

Sa fim ingaduitori, pentru ca insusi Iisus a intrebat "Cine esti tu, ca sa judeci pe altul?", invatandu-ne ca doar "cel fara de pacat sa arunce cel dintai piatra". Si sa fim buni, pentru ca nu cel de langa noi, ci noi insine suntem primii care avem de castigat. Bunatatea nu se imparte daca o daruiesti, ci se inmulteste.

Sa avem bucurie, pentru ca numai cu inima deschisa putem face lumea din noi si apoi din jurul nostru mai buna. Sa fim constienti ca numai si numai din noi poate veni binele si ca traim in lumea pe care noi ne-o construim.

Sa gasim putere in adevar si credinta doar in acesta, pentru ca, orice am cladi in viata, daca nu are la baza adevarul, este ca un urias castel de piatra ridicat pe nisip. "Adevarul va va face liberi".

Sa fim in fiecare zi constienti de lucrurile pe care le avem si recunoscatori pentru ele.

Dar, mai mult decat orice, sa stim ca trebuie sa fim in pace cu noi, sa luam Lumina si sa o punem in noi, pentru a putea aprinde toate celelalte - speranta, increderea, adevarul, recunostinta, toleranta, bunatatea si iubirea.

Hristos a inviat!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#lumina sfanta paste, #pace Paste , #Paste