Ziare.com

Solutie pentru alegeri fara fraude? Convorbirile dintre presedintii birourilor electorale, inregistrate de STS (Video)

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 20:37

   

Solutie pentru alegeri fara fraude? Convorbirile dintre presedintii birourilor electorale, inregistrate de STS (Video)
Convorbirile telefonice intre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare efectuate pentru a solutiona posibile cazuri de vot multiplu ar urma sa fie inregistrate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, potrivit unui proiect de hotarare de guvern, elaborat de Autoritatea Electorala.

Autoritatea Electorala Permanenta a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare care modifica Hotararea AEP nr. 9/2015 referitoare la Normele metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, selectia si desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare (SIMPV).

Proiectul vizeaza asigurarea de catre STS a inregistrarii convorbirilor dintre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare efectuate in vederea solutionarii cazurilor in care codul numeric personal al unui alegator figureaza ca fiind deja inscris in SIMPV, stabilirea sarcinilor operatorilor de calculator care nu au fost repartizati pe sectii de votare si reglementarea mesajelor furnizate de SIMPV, dupa validarea operatiunii de preluare a codului numeric personal al alegatorului care se prezinta la vot.

Ciolos: Vom fi judecati in mare masura dupa modul in care vom organiza alegerile parlamentare

Prevederile vizeaza procedurile de verificare a codului numeric personal al alegatorului prin intermediul acestei aplicatii, atat pentru alegerile locale, cat si cele parlamentare.

Potrivit legii, AEP cu sprijinul STS si INS asigura implementarea si gestionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal pe baza datelor si informatiilor din registrul electoral, registrul sectiilor de votare si listele electorale suplimentare.

Necesitatea modificarii anexei la Hotararea AEP nr. 9/2015 a aparut in urma discutiilor cu reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), purtate cu ocazia intalnirilor din cadrul Grupului de lucru pentru coordonarea implementarii si a gestionarii SIMPV.

Cand ar putea avea loc alegerile locale

Discutiile au avut un caracter tehnic si au vizat aplicatia informatica pentru verificarea dreptului de vot (ADV), respectiv interfata acesteia, precum si mesajele furnizate ca urmare a operatiunilor de verificare si validare a codului numeric personal.

Proiectul de act normativ vizeaza:

- asigurarea de catre STS a inregistrarii convorbirilor dintre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare efectuate in vederea solutionarii cazurilor in care codul numeric personal al unui alegator figureaza ca fiind deja inscris in SIMPV;

- stabilirea sarcinilor operatorilor de calculator care nu au fost repartizati pe sectii de votare;

- reglementarea mesajelor furnizate de SIMPV, dupa validarea operatiunii de preluare in ADV a codului numeric personal al alegatorului care se prezinta la vot;

- stabilirea mesajelor care pot aparea in interfata ADV, la alegerile locale si parlamentare generale, in cadrul operatiunii de verificare a codului numeric personal al alegatorului prin intermediul acestei aplicatii.

Proiectul de hotarare a fost publicat in data de 21 ianuarie 2016 pe site-ul www.roaep.ro, la sectiunea "Legislatie - Dezbatere publica" si poate fi consultat accesand linkul http://www.roaep.ro/legislatie/in-dezbatere-publica/.

Observatiile si propunerile referitoare la proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail office@roaep.ro, in termen de 15 zile calendaristice de la data afisarii acestuia.Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1459 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Glumiti, fratilor !

Cu un Dragnea inca in libertate si cu un Ghitza Sebastian-Tigaie inca la butoane, la ce va asteptati ?

Mioritza laie,
Laie bucalaie,
Tzine o Tigaie
Sa-l votezi pe Naie.
Tzine si tingirea
S-o votezi pe Firea.

 

Ba,luăm măsuri,

Să plouă tare și să trăsnească
Pe Dragnea și pe Ghiță Tigaie
Să-i lovească,dac-o să-ndrăznească
Mana,vana,să li se-nmoaie
Dacă pune morții să voteze
Cu ei,PSD să se revigoreze!

Și dacă la alți pretendenți,vor exista tipi ca cei
"evidențiați",la fel să pățească ...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor