Cum s-a votat in Bucuresti: diferit pentru primarul de sector si consiliul local - analiza GeoPol

Marti, 12 Iunie 2012, ora 20:05
3089 citiri
Cum s-a votat in Bucuresti: diferit pentru primarul de sector si consiliul local - analiza GeoPol

Modul in care bucurestenii au votat pentru unul dintre candidatii la primarie ai sectorului in care locuiesc nu s-a reflectat si in felul in care au votat pentru consilierii locali ai sectorului respectiv.

Astfel, in sectorul 1, candidatul PDL, Theodor Paleologu, s-a bucurat de suportul electoral al 72,93% dintre votantii PDL pentru Consiliul Local, se arata intr-un comunicat GeoPol remis Ziare.com.

In schimb, 26,81% dintre bucurestenii care au votat PDL la Consiliul Local l-au propulsat pe candidatul USL, Andrei Chiliman, pentru Primaria Sectorului 1. Spre comparatie, doar 2,03% dintre cei care au votat USL la Consiliul Local l-au preferat pe Paleologu pentru functia de primar al sectorului 1.

In sectorul 2, candidatul USL, Dragos Frumosu, a fost votat de doar 54,96% dintre bucurestenii care au preferat USL pentru Consiliul Local al sectorului 2, in timp ce 42,83% dintre votantii USL l-au ales pe Neculai Ontanu pentru Primaria Sectorului 2.

Ontanu s-a bucurat, in schimb, de sustinerea electoratului propriului partid, fiind votat de 96,79% dintre alegatorii UNPR pentru Consiliul Local. In plus, 42,91% dintre votantii PDL au ales Ontanu, ca si 22,36% dintre votantii PPDD.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Diferenta mare dintre Robert Negoita si Liviu Negoita, principalii candidati la sectorul 3, poate fi explicata prin ofensiva electorala a USL din a doua parte a campaniei si strategia defensiva a fostului edil.

Aici, 97,97% dintre alegatorii PDL pentru Consiliul Local l-au sustinut pe Liviu Negoita pentru Primaria Sectorului 3, in timp ce Robert Negoita a fost votat de 92,80% dintre alegatorii USL pentru Consiliul Local.

Rezultate alegeri locale 2012 - Vezi cele mai noi date oficiale

In sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone a fost votat de 98,33 dintre votantii USL pentru Consiliul Local. In schimb, el s-a bucurat de sustinerea a doar 62,75% dintre votantii UNPR la Consiliul Local, semn ca nu si-a atras de partea sa toti electorii din perioada in care facea parte din randurile progresistilor.

Cu toate acestea, o treime dintre votantii PDL si un sfert dintre cei ai PPDD au mers pe mana fostului si actualului primar al sectorului 4.

Marian Vanghelie a fost ales de 84,55% dintre electorii USL din sectorul 5, scorul sau din exit-poll-uri, de 55%, fiind un scor foarte apropiat de cel din sondajele din campania electorala. In acest fel, sectorul condus de Vanghelie este cel in care s-a redat cel mai fidel realitatea din campanie in ziua alegerilor.

Rezultate alegeri Bucuresti 2012

Nu in ultimul rand, in sectorul 6, fostul primar Cristian Poteras a pierdut in favoarea lui Rares Manescu, acesta profitand de voturile aparent pierdute ale USL, de la independentul Stefan Florescu.

Rares Manescu a beneficiat de 82% din sprijinul votantilor USL pentru Consiliul Local, in timp ce doar 5% dintre acestia au votat pentru Cristian Poteras. Astfel, cu toate ca parea sa il ajute pe primarul democrat liberal, concurenta dintre Manescu si Florescu a dus la victoria primului dintre ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#rezultate oficiale alegeri, #alegeri locale rezultate BEC, #rezultate alegeri Bucuresti, #alegeri locale bucuresti 2012, #GeoPol rezultate alegeri Bucuresti , #rezultate alegeri Bucuresti 2012