Ludovic Orban, despre o alianta cu UDMR: Sper ca e o stangacie a lui Ponta, o decizie nu poate fi

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 15:30
4247 citiri
Ludovic Orban, despre o alianta cu UDMR: Sper ca e o stangacie a lui Ponta, o decizie nu poate fi
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Liberalul Ludovic Orban, care si-a adjudecat un mandat de deputat in urma alegerilor desfasurate de duminica, se altura grupului care il critica pe Victor Ponta, dupa ce premierul a sugerat o alianta cu UDMR.

"Sper ca declaratia lui Victor Ponta privitoare la cooptarea la guvernare a UDMR sa fi fost doar o stangacie sau o declaratie de intentie sau o incercare de a transmite un mesaj unificator. Pentru ca o decizie nu poate fi", scrie Ludovic Orban pe contul sau de Facebook.

"Este adevarat ca in protocolul USL se spune ca USL este condusa de copresedinti. Dar cei doi presedinti nu pot sa ia decizii in numele PNL si PSD fara sa respecte statutul fiecarui partid. In ceea ce priveste PNL, o alianta nu poate fi aprobata decat in Delegatia Permanenta Nationala.

Rezultate alegeri parlamentare 2012

Ca membru al acestui for de conducere al PNL pot sa va spun de pe acum ca voi vota impotriva cooptarii UDMR la guvernare. Un protocol de colaborare parlamentara ar putea fi acceptat, dar nu o alianta guvernamentala. Nu cred ca lumea a votat USL ca sa guverneze cu UDMR", continua Orban.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.

Hasotti: Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR

Pe de alta parte, ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hasotti, care, potrivit numaratorii paralele a USL, va obtine un nou mandat de parlamentar, a declarat, luni dimineata, ca este ferm impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR.

Totodata, vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, ca UDMR ar trebui sa ramana in opozitie, iar o eventuala colaborare poate avea loc in Parlament pe revizuirea Constitutiei, precizand ca Uniunea trebuie sa-si asume efectele guvernarii cu PDL.

De asemena, Gigi Becali, proaspat ales deputat din partea USL, considera ca premierul Victor Ponta a gresit invitand UDMR alaturi de USL pentru a crea o majoritate constitutionala.

Becali ii aduce lui Ponta deputati PP-DD: Nu mai e nevoie de UDMR

"Nu mai e nevoie de UDMR, la ora asta am deja 10 deputati din PP-DD chiar si PDL care vin alaturi de Becali", a declarat finantatorul Stelei la Realitatea Tv.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, ca apreciaza "gestul" premierului Victor Ponta si ca dupa ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va incepe discutii cu USL, considerand ca interesele Uniunii trebuie sa fie reprezentate in Parlament si Guvern.

UDMR va avea in viitorul Parlament zece deputati si sase senatori alesi in mod direct in colegii din judetele Harghita, Covasna, Mures, Bihor si Satu Mare, intre ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo si Marko Bela, arata numaratoarea paralela a Uniunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#alegeri USL alianta UDMR, #Orban critica Ponta UDMR, #Ponta UDMR alianta parlamentare , #rezultate alegeri Bucuresti 2012