Partidul Poporului, urmasul PRM si al PNG - directorul CCSB - Tv Ziare.com

Joi, 14 Iunie 2012, ora 19:44
4363 citiri
Partidul Poporului, urmasul PRM si al PNG - directorul CCSB - Tv Ziare.com
Foto: Tv Ziare.com

Mirel Palada, director al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), una dintre institutiile care au facut exit-poll-uri duminica, este de parere ca PP-DD este un urmas al formatiunilor politice PRM si PNG.

Potrivit sefului CCSB, exista o situatie de transfer de la un partid la altul, in ceea ce reprezinta orientarea electorilor nemultumiti, comparand Partidul Poporului cu PRM si PNG.

"Avem o situatie de transfer de la un partid la altul. Pana acum ceva vreme, votantii antisistem care se regasesc in toate situatiile electorale din sistem democratic, de exemplu in Franta sau Italia, votau cu PRM.

PRM si Vadim Tudor reuseau sa agrege acest tip de votanti. Incetul cu incetul, credibilitatea si eficienta politica a lui Corneliu Vadim Tudor s-au tocit si au fost inlocuite partial de George Becali, care a inceput si el sa se toceasca, incetul cu incetul", a spus Palada, pentru Tv Ziare.com.

In acest sens, al treilea partid populist "care vine sa culeaga voturile electoratului antisestem" este Partidul Poporului. Palada a dat exemplul situatiei din perioada 2006-2008, "cand lucrurile stateau bine" in Romania, nivelul celor care optau pentru aceste partide fiind de 5-7%.

In schimb, "in momentul in care lucrurile stau prost, cum era in 2000 si in prezent", nivelul a crescut la 15-20%.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Vorbind despre electoratul PP-DD, Palada a spus ca acesta se situeaza in zona varstei medii, 45-59 de ani, a studiilor primare si preponderent in randul populatiei de etnie rroma.

"Cei din etnia rroma au votat in mult mai mare masura pentru candidatii PP-DD", a explicat seful CCSB. Acesta a afirmat ca partidul lui Dan Diaconescu va ramane in jurul a 10% in sondaje, in perspectiva alegerilor parlamentare, si ca singurul care are sanse reale de a intra in Parlament, din partea PP-DD este doar patronul OTV.

"Va ramane in cel mai bun caz in zona lui 10%, concretizand o zona de nemultumire populara, de resentiment la adresa situatiei actuale. Acest procent de 10% nu se va concretiza si in alegerile parlamentare, datorita sistemului de vot uninominal introdus", a explicat Mirel Palada.

Totodata, el crede ca PP-DD "se va dezumfla ca APR sau Noua Generatie, dar mai accelerat, si-a atins varful un pic cam devreme, cu o luna inainte de alegerile locale".

Nu in ultimul rand, Mirel Palada crede ca Nicusor Dan are potential, pentru o miscare politica, dar "conteaza foarte mult maniera in care reuseste sa-si fidelizeze oamenii in jurul sau si resursele", notand ca, "daca nu reuseste sa treaca de la zona de persoana interesanta, nu va avea nicio sansa si fie se va topi intr-o miscare politica mai mare, fie se va pierde pe parcurs".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PPDD urmas PRM PNG, #Partidul Poporului romani nemultumiti, #Nicusor Dan rezultate alegeri, #PPDD rezultate alegeri Bucuresti, #rezultate alegeri locale 2012, #rezultate alegeri Bucuresti 2012 , #rezultate alegeri Bucuresti 2012