Cei mai mediatizati candidati la Primaria Capitalei in online

Marti, 29 Mai 2012, ora 13:34
4002 citiri
Cei mai mediatizati candidati la Primaria Capitalei in online

Candidatii la Primaria Capitalei sunt mai mediatizati in on-line decat cei din tara, cel mai vizibil in a doua saptamana de campanie fiind Gigi Becali, care este urmat de Emil Boc, Sorin Oprescu, Sulfina Barbu si Marian Vanghelie.

Mediafax Monitorizare a analizat, in perioada 11-27 mai 2012, aproximativ 57.000 de surse de informare on-line - site-uri, conturi de twitter, pagini de facebook si bloguri, urmarind aparitia a 40 de politicieni in articolele difuzate.

A doua saptamana a campaniei electorale, 21-27 mai, il aduce in prim-planul articolelor din mediul on-line pe Gigi Becali, dar in mare masura in legatura cu subiecte ce nu tin direct de campanie, cum ar fi achitarea acestuia in dosarul terenurilor MApN, transferurile de la Steaua sau schimbarea antrenorului Mihai Stoichita cu Laurentiu Reghecampf.

Cu toate acestea, Gigi Becali a devenit vizibil si in calitate de candidat la Primaria Capitalei, cu detalii legate de donatii, de promisiunile de campanie (va face cate zece noi biserici in fiecare sector) si de pozitia acestuia fata de problema cainilor vagabonzi. 17% reprezinta procentul aparitiilor lui Gigi Becali din totalul prezentelor candidatilor monitorizati.

Aparitiile lui Emil Boc s-au redus la jumatate in perioada 21-27 mai fata de saptamana anterioara, pe fondul temperarii atacurilor actualei puteri la adresa guvernarii pe care acesta a condus-o. Cu 614 aparitii in sursele analizate de Mediafax Monitorizare, Emil Boc inregistreaza jumatate din numarul de aparitii pe care l-a avut Gigi Becali in perioada 21-27 mai.

Mediatizarea lui Emil Boc a tinut in mare masura de conflictele dintre USL si opozitie si in continuare de declaratiile lui Victor Ponta cu adresa directa la fostul prim-ministru. La Cluj se da una dintre cele mai mari batalii politice - declara saptamana trecuta unul din membrii PDL. Miza castigarii Clujului pare sa fie una foarte mare, avand in vedere tipul de expunere pe care o are Emil Boc in presa online.

Sorin Oprescu ramane, alaturi de Nicusor Dan, unul dintre candidatii cei mai echilibrati in ceea ce priveste numarul de aparitii de la o saptamana la alta. Cu aproape 550 de aparitii in fiecare saptamana, Sorin Oprescu ramane in top 3 cei mai mediatizati candidati la primarii.

Subiectele in legatura cu care Sorin Oprescu a aparut in mediul on-line au fost: promisiunile privind tichete valorice pentru pensionari, cainii maidanezi, proiectul satului olimpic la Mogosoaia, acordarea plachetei Orasul Bucuresti lui Marin Moraru si Ion Caramitru, inaugurarea caminului pentru persoane varstnice, aparitia la emisiunea tv "Alegerile Mihaelei". Sorin Oprescu a inregistrat si cateva aparitii cu conotatie negativa prin mediatizarea in online a declaratiilor critice ale membrilor PDL, cum ar fi cele ale lui Silviu Prigoana, Elena Udrea si Silviu Vaduva.

Candidatii la Sectoare

Statisticile din saptamana 21-27 mai pentru candidatii la primariile de sector din Bucuresti arata ca cei mai mediatizati in prima saptamana de campanie si-au crescut simtitor numarul de aparitii in presa on-line si in a doua saptamana monitorizata. Cresterea cea mai mare se inregistreaza pentru Sulfina Barbu (candidat PDL la sectorul 4) si Marian Vanghelie (candidat USL la sectorul 5).

Sulfina Barbu apare in asociere cu scandalul de la POSDRU si declaratiile lui Victor Ponta pe aceasta tema si in legatura cu contestarea legii votului uninominal pur la Curtea Constitutionala de catre PDL. O mare parte din aparitii sunt legate de atacurile Sulfinei Barbu la adresa USL - "USL candideaza la Sectorul 4 cu membri ai gruparii interlope Clanul Sportivilor"; "Prin legea USL, Parlamentul va ajunge la 481 de membri", "Premierul Ponta este intr-o mare eroare".

In ceea ce priveste ponderea candidatilor la primariiile din Bucuresti (generala si sectoare), din totalul aparitiilor acestora in saptamana 21-27 mai, Gigi Becali a inregistrat 26% din totalul aparitiilor, Oprescu - 12% , Sulfina Barbu - 10% si Marian Vanghelie - 8%.

Comparativ cu prima saptamana de campanie, 14-20 mai, Silviu Prigoana si Irinel Columbeanu sunt cei doi candidati care inregistreaza o scadere a vizibilitatii in presa on-line.

Principalii candidati din tara

Topul candidatilor la Primariile din tara in functie de vizibilitatea acestora a fost urmatorul in a doua saptamana:

Emil Boc (Cluj-Napoca) - 614 aparitii,

Nicolae Robu (Timisoara) - 268 aparitii,

Tudor Ciuhodaru (Iasi) - 247 aparitii,

Radu Mazare (Constanta) - 215 aparitii

Lia Olguta Vasilescu (Craiova) - 172 de aparitii.

Clasamentul candidatilor la aceste primarii in functie de vizibilitatea in on-line este urmatorul:

- Cluj-Napoca: Emil Boc cu 614 aparitii (cu 54% mai putin fata de prima saptamana), urmat de Marius Nicoara cu 108 de aparitii (-53%).

- Constanta: Radu Mazare cu 215 aparitii (-31%), urmat de Claudiu Iorga Palaz cu 113 de aparitii (+19%).

- Craiova: Lia Olguta Vasilescu cu 172 aparitii (+45% fata de saptamana 14-20 mai), urmata de Antonie Solomon cu 85 de aparitii (-18%).

- Iasi: Tudor Ciuhodaru cu 247 de aparitii (+298%), urmat de Gheorghe Nichita, cu 115 de aparitii.

- Timisoara: Nicolae Robu cu 268 de aparitii (+425%), urmat de Adrian Orza cu 25 de aparitii.

Cele mai vizibile cresteri ale numarului de aparitii de la o saptamana la alta au fost inregistrate pentru Tudor Ciuhodaru (de la 62 la 247 aparitii) si Nicolae Robu (de la 51 la 268 aparitii).

Tudor Ciuhodaru a aparut in presa on-line ca urmare initiativelor legislative avute de acesta: 25 de ani de puscarie pentru soferii beti, parintii care isi abandoneaza copiii pot face inchisoare, parlamentarii care voteaza la mai multe maini sa fie suspendati.

Nicolae Robu a fost mediatizat in legatura cu problemele de sanatate (operatia pe cord deschis) avute de acesta in ultima perioada.

Alegeri Locale 2012

Mediafax Monitorizare monitorizeaza in prezent toate categoriile de surse on-line, presa, dar si social media. Astfel, agentiile de PR si specialistii in comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor din aproximativ 57.000 de surse.

Mediafax Monitorizare este primul serviciu romanesc de monitorizare profesionista a presei, lansat in 1998. In prezent, Mediafax Monitorizare furnizeaza rapoarte zilnice si analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienti corporate si institutionali. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienti prin intermediul contului individual de pe www.monitorizare.mediafax.biz, contin toate materialele jurnalistice in care se regasesc cuvintele-cheie definite de acestia si includ copii scanate ale articolelor din presa scrisa, inregistrarile programelor de stiri radio si TV si linkuri spre articolele sau postarile online.

La randul lor, analizele media evalueaza acoperirea mediatica inregistrata de clienti si de concurentii lor sau felul in care presa a reflectat temele de actualitate din industria in care acestia activeaza. Mediafax Monitorizare detine un certificat de conformitate cu standardul ISO 9001:2008 pentru sistemul sau de management al calitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aparitii media candidati locale, #candidati mediatizati online 2012 , #Rezultate Alegeri Locale 2012