Rezultate alegeri Bistrita 2012

Luni, 11 Iunie 2012, ora 16:00
3385 citiri
Rezultate alegeri Bistrita 2012

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu (USL), a castigat cel de-al doilea mandat, dar nu are majoritate in Consiliul Local, unde USL a castigat doar zece mandate din totalul de 21.

Potrivit rezultatelor finale ale scrutinului de duminica, date publicitatii luni dimineata de Biroul Electoral Municipal (BEM) Bistrita, care a contabilizat voturile din toate cele 56 de sectii de votare din municipiu, Ovidiu Cretu (USL) a fost votat de 47,83% dintre alegatori, respectiv de 16.764 de persoane.

Pe locul al doilea s-a situat candidatul PDL Vasile Moldovan, care a fost votat de 29,38% dintre alegatori, iar pe locul al treilea s-a situat candidatul PP-DD Lucian Adrian Ungur, votat de 13,17% dintre electori.

Conform sursei citate, in municipiul Bistrita la scrutinul de duminica s-au prezentat 35.734 de persoane, reprezentand 46,8% dintre cetatenii cu drept de vot inscrisi in listele electorale.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Judecatorul Ofelia Abrudan, presedintele BEM Bistrita, a declarat ca in noul Consiliu Local Bistrita USL va avea zece mandate, PDL va avea sase, PPDD si PER cate doua, iar UDMR unul.

La alegerile locale din anul 2008, Primaria Bistrita a fost castigata, in cel de-al doilea tur de scrutin, de candidatul PSD Ovidiu Cretu, cu 54,75 la suta.

Pana la alegerile locale de duminica, PDL avea opt mandate in Consiliul Local Bistrita, PSD - sapte, PNL - cinci si UDMR unul.

Alegeri contestate

Organizatia de Bistrita-Nasaud a PDL, condusa de secretarul general al partidului, Ioan Oltean, intentioneaza sa ceara anularea alegerilor pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si reverificarea voturilor nule, dupa ce rezultatele partiale l-au dat drept castigator pe candidatul USL, social-democratul Emil Radu Moldovan, informeaza Agerpres.

Candidatul PDL la aceasta functie, Vasile Bors, a anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca i se pare "anormal" si "dubios" numarul mare de voturi nule si faptul ca 44 de localitati ale judetului au ramas fara curent electric in urma unei furtuni, care a inceput imediat dupa inchiderea sectiilor de votare.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#rezultate alegeri Bistrita 2012, #rezultate alegeri locale Bistrita, #rezultate alegeri 2012 , #Rezultate Alegeri Locale 2012