Aberatia zilei: In catuse a depus juramantul, la catuse s-a intors

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 12:15
10464 citiri
Aberatia zilei: In catuse a depus juramantul, la catuse s-a intors
Foto: Digi 24 TV

Adrian Mladin, primarul comunei Jilava (Ilfov), a fost retinut de procurorii DNA si urmeaza sa afle miercuri daca va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. In urma cu 4 ani, Mladin a fost adus in catuse sa depuna juramantul de primar, el fiind atunci arestat preventiv intr-un alt dosar de coruptie in care a fost condamnat intre timp 7 ani de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Oamenii din Jilava au stiut bine despre ce e vorba si in 2012, si in 2016, cu toate acestea Adrian Mladin a fost votat si a castigat alegerile in cel mai democratic mod cu putinta.

Acum 4 ani el a ajuns primar fluierand, fara sa isi faca macar o zi de campanie electorala, pentru ca se afla in spatele gratiilor, dupa ce pretinsese jumatate de milion de euro mita pentru intabularea unui teren, suma din care a primit 50.000 de euro.

Localnicii au stiut ce acuzatii i se aduc, dar nu le-a pasat, asa ca Mladin a castigat atunci alegerile in calitate de candidat independent cu peste 60% dintre voturi. El a fost adus de politisti in catuse pentru a depune juramantul, iar localnicii l-au aplaudat in timpul ceremoniei.

Mai mult, in martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Mladin la 7 ani de inchisoare cu executare in prima instanta. Edilul a contestat decizia magistratilor la curtea suprema si asteapta acum verdictul final.

Procesul fiind pe rol, Adrian Mladin a decis sa candideze si la alegerile locale din acest an. Si, culmea! A castigat din nou, desi unii dintre localnici sunt revoltati de matrapazlacurile cu care se ocupa primarul.

De exemplu, Mladin e acuzat de concetateni ca a desproprietarit oameni din Jilava, in ciuda faptului ca ei detineau titluri de proprietate legale, motiv pentru care unul dintre ei i-a facut peste 100 de plangeri la DNA. Altii spun ca pe unul dintre terenurile luate ilegal primarul ar fi construit o statie de vacuum in care a investit milioane de euro, dar care este si acum nefunctionala, informeaza ProTV.

La fel se intampla si cu o policlinica, gata in acte, dar cu portile inchise, si cu o statie de epurare. Care-i smecheria? Toate licitatiile au fost castigate de o singura firma, a unui apropiat al lui Adrian Mladin, care a facut bani frumosi din afacerile cu Primaria Jilava.

Marti, casa si biroul primarului au fost perchezitionate, iar la final primarul a fost incatusat pentru 24 de ore si dus in spatele gratiilor, in asteptarea deciziei instantei. De data asta, el este acuzat de luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii, fapte comise in... 2010 (asta e o alta ciudatenie, dar nu discutam deocamdata).

Sa stii ca primarul tau s-a jucat cum a vrut cu banii localitatii, imbogatindu-si familia si prietenii, sa vezi ca un judecator il condamna la 7 ani de inchisoare pentru infractiunile comise si tu sa ii mai dai inca o data votul tau e ca si cum ai urla in gura mare: "Imi place sa fiu furat! Furati-ma, va rog!".

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#primar Jilava DNA, #Adrian Mladin primar Jilava retinut, #primar adus catuse juramant , #rezultate alegeri locale 2016