Am putea afla azi daca se numara din nou voturile de la Sectorul 1

Marti, 07 Iunie 2016, ora 12:07
4269 citiri
Am putea afla azi daca se numara din nou voturile de la Sectorul 1
Foto: Ziare.com

Cererea Uniunii Salvati Bucurestiul de renumarare a buletinelor de vot din mai multe sectii din Sectorul 1 a ajuns, marti, la Biroul Electoral de Circumscriptie si ar putea fi solutionata in cursul acestei zile.

"A ajuns la noi, am inregistrat-o, in acest moment terminam de centralizat sectiile de votare, dupa care o sa o analizam. S-ar putea ca pe seara sa avem o solutie", a declarat pentru AGERPRES presedintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.

Uniunea Salvati Bucurestiul a depus la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumarare a buletinelor de vot in mai multe sectii, invocand discrepante statistice.

Potrivit liderului formatiunii, Nicusor Dan, USB a avut initial delegati in toate sectiile de votare din Sectorul 1, dar ca nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care si-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminica seara in Bucuresti.

"Nu puteam sa ii mai inlocuim, pentru ca era o data limita pana la care se propuneau si au ramas niste sectii in care nu am avut pe nimeni", a precizat el.

Castigatoarea Primariei Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, i-a raspuns marti dimineata lui Nicusor Dan, acuzandu-l voalat de lipsa de fair-play.

"Si o reusita trebuie tratata cu responsabilitate si cu demnitate, dar si o pierdere, la fel ca in sport, trebuie sa fie marcata de o recunoastere a situatiei. A veni cu astfel de informatii nu este un inceput bun in politica. Reprezentantii tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale, ar fi semnalat celelalte partide (daca ar fi fost nereguli - n.red.) ", a spus Firea.

Citeste mai multe despre cererea lui Nicusor Dan de renumarare a voturilor la Sectorul 1.

Candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand, a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori, dar a pierdut in celelalte, a precizat, luni, Nicusor Dan, intr-o postare pe Facebook.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#USB renumarere voturi Sector 1, #USB cerere renumarare voturi, #renumarere voturi Clotilde Sector 1 , #rezultate alegeri locale 2016