George Scripcaru, reales pentru al patrulea mandat de primar al Brasovului, inca 60 de zile sub control judiciar

Luni, 06 Iunie 2016, ora 19:48
3133 citiri
George Scripcaru, reales pentru al patrulea mandat de primar al Brasovului, inca 60 de zile sub control judiciar
Foto: Primarie Brasov

Primarul Brasovului, George Scripcaru, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu, reales pentru al patrulea mandat, ramane inca 60 de zile sub control judiciar. Asta dupa ce Curtea de Apel Brasov a decis, luni, prelungirea acestei masuri preventive.

Masura nu ii afecteaza mandatul deoarece nu are interdictii referitoare la functia de primar, arata News.ro.

Citeste si despre cazul primarului ales la Baia Mare, Catalin Chereches, care nu a scapat nici presei straine

George Scripcaru a venit, luni, la Curtea de Apel Brasov, dar a fost rezervat in declaratii. El a spus ca oricine poate fi acuzat de orice, dar ca este bine sa asteptam pana la finalizarea procesului.

De asemenea, intrebat de ce crede ca l-au ales brasovenii, desi este cercetat penal, George Scripcaru a spus ca, probabil, a contat mai mult ceea ce a facut la Brasov si activitatea sa administrativa.

George Scripcaru a obtinut un al patrulea mandat de primar cu 51,23% dintre voturile electoratului.

Masura controlului judiciar nu ii afecteaza mandatul, deoarece George Scripcaru nu are nicio interdictie in ceea ce priveste functia de primar. El nu are insa voie sa ia legatura cu martorii din dosar si nici cu ceilalti inculpati. Functionarii publici inculpati in dosar sunt suspendati din functii, astfel ca nu mai lucreaza momentan la primarie.

Primarul George Scripcaru a fost trimis in judecata de DNA in luna februarie, pentru luare de mita si abuz in serviciu. Dosarul este inca in camera preliminara, iar procesul va incepe, cel mai probabil, in septembrie, avand in vedere ca urmeaza vacanta judecatoreasca.

Potrivit avocatului lui George Scripcaru, procesul ar putea dura cativa ani.

Primarul Brasovului este acuzat ca a favorizat o firma privata de termoficare si i-a atribuit acesteia ilegal un contract de 6,1 milioane de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, George Scripcaru ar fi primit, in schimbul ajutorului sau, o mita de 400.000 de lei, constand in materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#George Scripcaru control judiciar, #George Scripcaru primar Brasov, #George Scripcaru mita, #George Scripcaru proces mita , #rezultate alegeri locale 2016