Invitatii Ziare.com Alina Mungiu-Pippidi: Cine a sinucis PDL?

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 21:17
10401 citiri
Invitatii Ziare.com Alina Mungiu-Pippidi: Cine a sinucis PDL?

Daca sistemul electoral, prin decizia de ultim minut a Curtii Constitutionale, nu

suplimenta numarul de parlamentari, ARD avea exact sfarsitul CDR 2000, dupa care a fost doar o copie proasta, a unui elev lipsit de imaginatie.

Sa ai majoritatea doar in Republica Moldova e cu adevarat un dezastru de proportii. Cetatenii Ungureanu, Udrea, Papahagi, Paleologu si altii care si-au ales colegiile mai bine se vor strecura in Parlament pe usa din dos, lasand probabil pe afara pe alde Preda, Neamtu si Blaga.

Dintre toti, numai lui Blaga i se cere demisia, desi el a fost contra acestei fabricatii si e ultimul om care il putea tine in casa pe Traian Basescu in campanie sa nu isi mai trateze adversarii de porci, broaste si pisici, amintind tuturor ca omul imposibil e el.

Acela care a decis ca se face un ARD, ca se face cu Neamtu, fundatia lui Baconschi si trupa lui Pavelescu, ca formula de salvare pentru PDL era un amator, daca nu pur si simplu un impostor in ale marketingului politic.

Probabil unul care sejurneaza la Cotroceni pe post de consilier politic si, in schimbul salariului de ministru - care nu e mare - pe care i-l da poporul, returneaza poporului acest serviciu, dezastrul electoral al PDL, mai mare decat era meritat.

El a fost ajutat in munca de alti cetateni amatori, propagandisti de aceasta data, care au facut din plagiatul unui om politic dintr-un partid romanesc un subiect international, au infiintat un site special international si o retea externa demna de toata invidia ca sa largeasca subiectul la un alt om din acelasi partid (cazul fiind cu totul obscur, s-au proiectat clisee cu scatterploturi intoarse in ax pretinzandu-se ca s-au copiat exact acele punctulete!).

Nu le-a dat prin cap ca, in Romanica cea plina de plagiate, daca te ocupi doar de plagiatul lui Ponta si Andronescu, vei avea credibilitate zero, toata lumea va spune ca e o arma politica! Dovada, dna Andronescu a adunat cele mai multe voturi din tara in colegiul ei. Sunt curioasa daca firma integru.something se mai ocupa, odata alegerile pierdute, si de alte cazuri...

Intrucat am prezis exact acest rezultat dupa locale -

aici - si am explicat ce eroare este construirea acestei aliante - aici (http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/sansele-unei-facaturi-de-dreapta-275866.html#top_articol) - si nu am calcat prin Romania toata campania electorala ca sa nu ma foloseasca nimeni contra altcuiva, nu imi ramane la ora asta decat sa dau din umeri cu tristete.

Societatea civila si-a facut datoria, am documentat corect si obiectiv un numar mai mare de candidati ca niciodata - aici -, alegerile au fost observate eficient si profesional, altceva noi nu mai aveam ce face.

Cine se va lamenta ca a pierdut alegerile din cauza Antenei 3, sau a mea, sau a lui CTP, sau mai stiu eu cui nu merita dreptul la exprimare.

PDL s-a sinucis si astfel iata-i in Parlament intr-o combinatie imposibila (punem sefa direct pe Udrea, sau scoatem iarasi pe MRU in fata cu sefa de facto ea?), fara un om articulat pe teme economice sau sociale, intr-asa un hal ca si o Opozitie serioasa e greu de cladit pe ei.

Noroc cu cativa din provincie, carora nu le-au luat locurile Papahagi et comp. In rest, Cristoiu si trupa care in 2004 lucra la Nastase si anul asta au facut cu brio campania PDL se vor reorienta.

Catre cine, nu am idee, ca aceste doua rezultate scump platite vorbesc - ce e drept, nu despre profesionalismul angajatilor doar, cat mai ales despre prostia feroce a celor care-i angajeaza.... Altfel dati-i inainte cu ore intregi de emisie si pagini scrise din gandirea lui Vladimir Tismaneanu, Andrei Cornea, Andreea Pora si Stefan Vlaston.

Cine investeste in expunere selectiva (asculti numai ce isi convine si filtrezi informatiile si argumentele nefavorabile) nu are dreptul sa se planga ca realitatea il loveste in intregul ei de cum are aceasta ocazie...

Intregul comportament al PDL din acest an, de sus in jos mai ales, ca sincer ii compatimesc pe unii din provincie, de exemplu pe Cezar Preda, a fost o ilustrare a tezei mele din "De ce nu iau romanii premiul Nobel". Cum sa scoti in fata ce ai mai necompetitiv si sa te astepti sa castigi o competitie mai dura ca niciodata.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alina Mungiu Pippidi rezultat alegeri, #Alina Mungiu Pippidi PDL sinucis , #rezultate alegeri parlamentare 2012