Presedintele PDL Timis: Obligatoriu nume noi in conducerea PDL

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 07:37
4782 citiri
Presedintele PDL Timis: Obligatoriu nume noi in conducerea PDL
Foto: Ora de Timis

Presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, a vorbit despre scorul mic obtinut de liderul democrat-liberal Vasile Blaga la alegerile parlamentare, intr-un colegiu din judet, afirmand ca acesta a intrat totusi in Parlament, asa ca nu are ce sa-si reproseze. Totodata, Ostaficiuc a recunoscut ca exista pericolul ca unii parlamentari PDL sa migreze la alte formatiuni.

Liderul organizatiei din Timis a democrat-liberalilor a precizat ca, in cazul lui Vasile Blaga, "pana la urma s-a intamplat exact ceea ce s-a intamplat si in celelalte colegii din tara, a intrat in Parlament prin redistribuire, asa cum acum patru ani a intrat domnul Antonescu, cum a intrat domnul Tariceanu, deci practic e un deja-vu si nimic altceva".

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Blaga pierde in Timis in fata candidatului USL

Totodata, acesta a subliniat ca Vasile Blaga nu avea ce sa ii reproseze referitor la alegerile parlamentare, dar si ca e vremea in care USL trebuie sa dovedeasca faptul ca a meritat victoria din 9 decembrie.

"Nu avea ce sa imi reproseze, domnul Vasile Blaga este senator in acest moment. Toata lumea viza sa castige colegiul. Cand a intrat in competitie, fiecare a intrat cu scopul de a fi numarul unu. Dar acesta este rezultatul acestei competitii, el trebuie acceptat, castigatorii trebuie felicitati si e vremea in care chiar trebuie sa dovedeasca ca au meritat aceasta victorie", a spus Constantin Ostaficiuc, pentru Ziare.com.

"Exista pericolul unor migrari de la PDL la alte formatiuni, oportunisti sunt peste tot"

Acesta este de parere ca si printre cei 80 de parlamentari ai ARD exista unii care ar putea migra la alte formatiuni politice, in noua legislatura.

"Sigur ca exista pericolul, cum a fost intotdeauna. Atata timp cat nu poate fi securizata, printr-o lege corecta (...), corect ar fi fost ca si la nivelul Parlamentului sa se dea o astfel de lege in care migratia aceasta politica sa se opreasca. E normal, oportunisti sunt peste tot. Nu sunt numai la PDL oamenii buni si la ceilalti oamenii rai.

Oameni buni si oameni rai sunt in toate formatiunile politice, fiecare este dispus sa-si faca in primul rand interesul lui personal si apoi interesul de partid, daca intr-adevar nu este legat de partid. Exista un nucleu dur in PDL care este legat de partid de mai multi ani si din care nimeni nu a plecat. Dar exista aceste posibilitati, nu se pot nega", a afirmat liderul PDL Timis.

Lider PDL: Nici Blaga, nici altii nu trebuie schimbati azi. Marea problema a PDL

Democrat-liberalul a evitat insa sa se exprime in acest sens in legatura cu colegii noi din Alianta Romania Dreapta, care au intrat in Parlament.

Demisii in PDL? "Partidul are nevoie sa se adune, nu sa se imprastie"

Ostaficiuc a mai declarat ca este necesar ca in conducerea partidului sa apara nume noi.

"Obligatoriu trebuie sa apara nume noi in conducerea PDL si in viitorul apropiat chiar. Trebuie sa construim, asa cum a aparut in vara un nou BPN, vor aparea nume noi, absolut obligatoriu, pentru ca partidul are nevoie pana la urma de 'sange proaspat' in gandire, dar PDL nu si-a spus ultimul cuvant, sunt sigur de acest lucru. Poate renaste", considera Constantin Ostaficiuc.

In ce priveste eventuale demisii din conducerea PDL, democrat-liberalul a respins aceasta varianta, apreciind ca partidul nu are nevoie la ora actuala de demisii sau de demiteri.

Lider PDL: Presedinte acum, doar Blaga. Cine sa fie, Evita Peron Udrea?

"Partidul are nevoie la ora actuala de a se strange, de a-si crea o noua strategie si de a se gandi la perspectiva, pentru ca urmatoarele alegeri sunt alegerile europarlamentare peste un an si jumatate si cele prezidentiale peste doi ani, deci e timpul unei noi constructii.

Asta e nivelul la care suntem acum si de aici incolo trebuie sa pornim la o noua constructie", a explicat presedintele PDL Timis, care crede ca prim-vicepresedintele Cezar Preda va reveni asupra deciziei de demisie, luata "sub influenta unei stari de nervozitate", adaugand ca probabil va fi o discutie cu Preda, deoarece "in noua conducere a partidului, e mare nevoie de Cezar Preda si de altii".

"E momentul sa ne adunam, nu sa ne imprastiem", a spus Ostaficiuc, subliniind totodata ca nu s-a gandit la demisie, ci isi va face analiza alegerilor, dupa care va sta de vorba cu colegii sai pentru a gasi "solutia cea mai buna".

Falca vrea demisia lui Blaga: E o chestiune de onoare, nu de dusmanie

Esecul ARD si PDL: "S-a acumulat in ani, acum s-a facut decontul. Nu exista plan de bataie cu USL"

Democrat-liberalul a aratat ca rezultatele alegerilor parlamentare "sunt o consecinta a unui trecut mai mult sau mai putin indepartat si sigur ca acum s-a facut decontul, deci nu e o chestiune de moment, e o chestiune care s-a acumulat in ani si de aici au aparut si rezultatele".

Totodata, liderul PDL a gasit si o parte buna a alegerilor: "Nu ne-am asteptat chiar la acest scor, desi daca stau sa ma uit in Timis, in final, cu legea asta ciudata, avem acelasi scor ca si liberalii (...), iar noi stim exact acum de ce am obtinut acest scor si probabil ca in Colegiul Director de vineri se vor analiza toate aceste lucruri".

"Nu cred ca vor fi masuri foarte spectaculoase, dupa parerea mea. Colegiul de vineri are un rol efectiv de adunare a partidului. Cel putin asa cred eu si asa simt eu si asa cred ca e corect. (...) Eu cred ca, astazi, dupa parerea mea, nu exista un plan de bataie, el trebuie gandit foarte bine, mai ales ca acum fiecare dintre noi isi face analiza, la nivel local, pe fiecare sectie de votare, pe fiecare organizatie", a declarat Constantin Ostaficiuc.

Udrea: ARD a fost o greseala. USL are dreptul la premierul pe care il vrea

ARD s-a desfiintat. Boureanu: A fost o prostie si prostia se plateste (Video)

Acesta spune ca ARD ar fi trebuit sa aiba in Timis, in mod normal, impreuna cu taranistii, o forta mai mare, insa "probabil ca s-a facut prea tarziu acest ARD".

"Eu sunt unul dintre cei care au sustinut sigla PDL de la inceput, dar daca a fost dorinta noastra, a tuturor acest ARD, el poate fi o constructie de viitor in ideea unei drepte din Romania. Dar pana la urma toti am fost de acord, a fost uninamitate in Conventie si in Consiliul National de Coordonare pentru acest ARD", a precizat democrat-liberalul.

Nu in ultimul rand, presedintele PDL Timis a afirmat ca ARD nu s-a desfiintat, fiind o alianta electorala "asa cum au fost si alte aliante electorale, n-a fost o alianta juridica" si ca "ramane la decizia conducerii celor trei formatiuni care au intrat in aceasta alianta care va fi viitorul".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Constantin Ostaficiuc demisii conducere PDL, #Constantin Ostaficiuc rezultate alegeri Vasile Blaga, #migrare parlamentari PDL, #Constantin Ostaficiuc esec ARD , #rezultate alegeri parlamentare 2012