Ziare.com

Mirel Banica in Revista 22: Miorita a castigat alegerile

de
Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 22:04

   

Mirel Banica in Revista 22: Miorita a castigat alegerile
Exista mai multe Romanii politice, in care aliantele se fac si se desfac nu pe criterii doctrinare, ci pur si simplu din logica interesului imediat, a supravietuirii cu orice pret si a accesului la banul public (daca este si european, si mai bine). In acest fel, logica unui "conflict politic", democratic si datator de sperante, a fost anihilata.

Utilizarea memoriei comunismului ca arma politica de catre ARD s-a dovedit a fi o eroare. Partea din populatia Romaniei care mai asociaza comunismului o imagine negativa este extrem de redusa. Am avut sansa, datorita cercetarilor mele de teren din ultimii ani, sa impart 10-12 ore de asteptare in rand, in diverse pelerinaje din tara, cu oameni obisnuiti, in conditii adesea foarte vitrege, care favorizau schimbul sincer si dezinteresat de opinii, scrie Revista 22.

Rar mi-a fost dat sa nu intalnesc persoane deschis sau "difuz" nostalgice fata de acea perioada. Politicienii care pe viitor nu vor sti sa compuna cu aceasta realitate memoriala si nu-si vor modela discursul in consecinta vor avea aceeasi soarta ca si cei de acum.

Citeste mai mult despre Miorita a castigat alegerile in Revista 22.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1525 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor